Cześć
Jestem właśnie po 1 miesiącu ogólnorozwojówki, którą rozpisał mi kolega. Wyglądała ona następująco i efekty na ostatni trening.
Jak widać efekty nie są zachwycające lecz myślę, że jakiś progres jest bo przedtem byłem bardzo słaby, a teraz tylko słaby
Teraz chciałbym przejść na bardziej skonkretyzowany plan treningowy (by poprawić siłę i myślę o FBW z tego tematu http://forum-kultury...l-body-workout/ jednak martwi mnie to, że np. ostatnio jak próbowałem się podciągnąć na drążku to nie dałem rady ani razu Czy jakbym np. zastąpił pełne podciągnięcia negatywami to na początek by to wystarczyło? A może jakieś inne ćwiczenie?
Przykładowy plan klasycznego FBW:
A.1. Przysiady ATG ze sztangą na barkach 3 serie po 10/8/6pow.2. Wykroki chodzone z hantlami 3 serie po max kroków3. WIosłowanie sztangą nachwytem 5 serii po 15/12/10/64. Wyciskanie na skosnej ławce hantlami 4 serie po 20/15/10/65, Wyciskanie hantli na barki 4 serie po max powtórzeń (zakres od 20-10)5. Wyciskanie francuskie sztangą łamaną za głowę 3 serie po 14/10/66. Uginanie ramion z hantlami 3 serie po max powtórzeń7. Allahy 3x MAXB.1. Przysiady z hantlami (stopy wąsko) 3x max2. Siady ATG 3 serie 10/8/64. Podciaganie na drążku szerokim nachwytem z pomocą 2s x max5. Wiosłowanie hantlą 2s6. wyciskanie sztangi na skosnej łąwce 4s7. Wyciskanie żołnierskie 4 serie po max powtózeń8. Wyciskanie francuskie hantla oburącz w siadzie 12/10/69. Uginanie ramion ze sztanga prosta 3x MAX
Z góry dzięki za odpowiedź.