Skocz do zawartości


Zdjęcie

Shake z jajek i mleka - ile może stać?


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

PaulG
  • Użytkownik
  • 1 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Shake z jajek i mleka - ile może stać?
Cześć!

Szybkie pytanko. Czy jeżeli dzisiaj wieczorem zrobię shakea z jajek, mleka i innych składników, to rano będzie on nadawał się jeszcze do spożycia? Chodzi mi o przechowywanie w lodówce ofc.

Użytkownik PaulG edytował ten post Ponad rok temu

  • 0

RychuP
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 1075 postów
  • Pomógł: 81
307
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Shake z jajek i mleka - ile może stać?

Nie jestem pewien na 100%, ale takie rzeczy najlepiej spożywać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Inna sprawa, że białko z jaja surowego gorzej się przyswaja niż z jaja ugotowanego czy usmażonego.


  • 1
Jeśli Ci pomogłem swoją wypowiedzią (postem), to kliknij "strzałkę w górę na zielonym tle" przy mojej wypowiedzi, która okazała się pomocna.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.

mocsilamotywacja
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 442 postów
  • Pomógł: 8
39
Neutralna
  • Lokalizacja:Giżycko
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Kulturystyka
  • Staż [miesiące]:10
  • Wzrost [cm]:180
  • Biceps [cm] :39
  • Klatka piersiowa [cm]:100
  • Pas [cm]:89
  • Udo [cm]:60
  • Przysiad [kg]:150
  • Wyciskanie [kg]:100
  • Martwy ciąg [kg]:160
  • Waga [kg]:92

Napisano Ponad rok temu

Re: Shake z jajek i mleka - ile może stać?

Właśnie, moim zdaniem nie warto miksować surowych jaj, lepiej zjedz je osobno i wtedy przy okazji zniknie problem z przechowywaniem szejka ;)


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Shake z jajek i mleka - ile może stać?

1) Również jestem zdania, że takowy szejk najlepiej spożyć od razu po przygotowaniu. No maks godzinę po jeżeli trzymamy go w lodówce

 

2) Też zgadzam się, że surowe jajka to kiepski pomysł. Co więcej, o wiele łatwiej nabawić sie salmonelli.


  • 1

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ


Dhuza
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Warszawa
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:sporty siłowe, bieganie, rower, trening funkcjonalny
  • Wzrost [cm]:195
  • Wyciskanie [kg]:90
  • Waga [kg]:95

Napisano Ponad rok temu

Re: Shake z jajek i mleka - ile może stać?

Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Shake z jajek i mleka - ile może stać?

Oprócz ryzyka salmonelli zwróć uwagę na zawartość awidyny w surowych jajkach. Awidyna jest substancją antyodżywczą.

 

Niemniej jednak salmonelle postawiłbym na pierwszym miejscu, bo jej "odczuwalność" jest znacznie częstsza ;)


  • 1

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024