W czerwcu średnia ilość zjedzoych kalorii to 2482 kcal 193g B , 238 g W 83g T ale nie jadłem regularnej ilosci kalorii w danym tygodniu tylko np raz wiecej o 500 raz mniej lub była większa różnica . Trening 4 razy w tygodniu + 2 razy aeroby po 20 minut i 2 razy interwał 10 minut i po kazdym interwale trucht lub marsz pod gorke na biezni przez 10 minut. Waga wachała mi się od 78,9kg - 80,6 kg . Czy to wina tego ze nnie jadłem ustalonej ilosci kcal na dany tydzien tylko raz wiecej a raz mniej ? Obwody zmieniły sie tylko o - 0,5cm w pasie i 1cm w udzie. Co radzicie robic dalej by obwody spadały ?
Redukcja
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem powodem były zbyt duże skoki kaloryczne pomiędzy kolejnymi tygodniami. Widzisz, w trakcie redukcji lepiej jest stopniowo rozkręcać metabolizm poprzez powolne obniżanie dobowego bilansu. Osobiście nigdy nei stosowałem przeskoków tego typu (poza okazjonalnym ładowaniem śmieciem gdy bywam w domu ), zazwyczaj obniżam co 3 tygodnie o 100 kcal i daję czas by organizm samodzielnie zwiększył tempo swojej pracy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej by było ustalić sobie jakąś podaż przyjmowanych kalorii i tak jeść przez jakiś czas, by wszystko ustabilizować. Możesz zacząć od swojego dziennego zapotrzebowania na kalorie, bo tak będzie chyba najbezpieczniej, choć i tak mam obawy.. No ale spróbuj, jak waga będzie szła w górę czy będziesz widzieć, że coś jest nie tak(np. efekt jojo) to lepiej zmniejszyć kalorie
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
To co radzisz zrobić?
Proponuję zastosować się do wskazówek koleżanki
Najlepiej by było ustalić sobie jakąś podaż przyjmowanych kalorii i tak jeść przez jakiś czas, by wszystko ustabilizować. Możesz zacząć od swojego dziennego zapotrzebowania na kalorie, bo tak będzie chyba najbezpieczniej, choć i tak mam obawy.. No ale spróbuj, jak waga będzie szła w górę czy będziesz widzieć, że coś jest nie tak(np. efekt jojo) to lepiej zmniejszyć kalorie
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ