Podczas treningu klatki np. na ławeczce płaskiej z hantlami doskwiera mi ból w lewym tricepsie który pozostaje nawet po zakończeniu serii, jest rówież duża dysproporcja między prawym a lewym tricepsem, w prawym głowy są bardzo wyraźnie większe.
Ból lewego tricepsa podczas wyciskań
Napisano Ponad rok temu
Dysproporcje zazwyczaj wynikają z dysbalansu mięśniowego, który natomiast jest efektem nieprawidłowego rozkładu ciężaru ciała. Co w zwiazku z tym? poszukałbym odpowiedzi w swojej sylwetce, być może asymetrie powodują, że angażujesz mocniej jedną ze stron i przez to są wspomniane różnice w budowie mięśni. Sam ból natomiast jest zapewne efektem nadmiernego zaangażowania jednej ze stron.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dysproporcje zazwyczaj wynikają z dysbalansu mięśniowego, który natomiast jest efektem nieprawidłowego rozkładu ciężaru ciała. Co w zwiazku z tym? poszukałbym odpowiedzi w swojej sylwetce, być może asymetrie powodują, że angażujesz mocniej jedną ze stron i przez to są wspomniane różnice w budowie mięśni. Sam ból natomiast jest zapewne efektem nadmiernego zaangażowania jednej ze stron.
Na początku miałem problemy z prawidłową techniką ale teraz już to doszlifowałem, lecz dysproporcja jest widoczna tylko w tricepsach, mięśnie piersiowe są mniej więcej tej samej wielkości, barki tak samo tylko lewy biceps jest mniejszy ale to naturalne bo jestem prawo ręczny, ale nie ma też takiej różnicy wielkości między bicepsami jak tricepsami chociaż siła jest podobna.
Napisano Ponad rok temu
Stosuj większe obciążenie dla mniejszego mięśnia i rób go ćwiczeniami wykorzystującymi hantle. Być może nawet nie do końca świadomie część pobudzenia nie jest przekazywana na mięsień Najwidoczniej musisz wykorzystać inne aktywności do dalszego rozwoju.
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze bym tylko spytał czy ból jest w samym mięśniu czy bliżej stawu łokciowego?
is where you're not"
Mark Bell
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze bym tylko spytał czy ból jest w samym mięśniu czy bliżej stawu łokciowego?
Dobre pytanie! To w sumie ważna kwestia bo daje kolejną informację czy problem leży po stronie samego ścięgna czy też mięśnia.
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie
is where you're not"
Mark Bell
Napisano Ponad rok temu
Miejmy nadzieję, że ta cisza tłumaczy rozwiązanie problemu, a nie pogorszenie stanu .