Mam takie pytanie, jak chce się wziąć porządnie za trening to kto mógłby na siłowni jakoś nauczyć tego ćwiczenia? Wystarczy, że poprosimy jakiegoś trenera i już? Słyszałem, że etap przygotowania do robienia tego ćwiczenia dość długo trwa i nie wiem czy takie jedno objaśnienie przez trenera wystarczy? A może jakieś kluby czy coś?
Martwy ciąg
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze pooglądaj pare filmików jak poprawnie wykonywać , po drugie poproś jakiegoś trenera aby ci wytłumaczył szczegółowo a następnioe zrob pod jego okiem i poproś aby powiedział ci co do poprawy i pracuj nad tym. Martwy to trudne złożone ćwiczenie ale tak jak każde jest do ogarnięcia , dasz rade !
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
jak chce się wziąć porządnie za trening to kto mógłby na siłowni jakoś nauczyć tego ćwiczenia?
Wystarczy, że poprosimy jakiegoś trenera i już?
Słyszałem, że etap przygotowania do robienia tego ćwiczenia dość długo trwa i nie wiem czy takie jedno objaśnienie przez trenera wystarczy?
A może jakieś kluby czy coś?
Ten kto umie właściwą formę niezależnie od unoszonej wagi, ale też poprawnie i składnie przedstawić wskazówki techniczne.
Bylejaki trener nauczy Cię bylejako. Unikaj. Jeśli jesteś w miejscu gdzie rządkami stoją talerze, wszędzie są sztangi a trenerzy non stop pokazują MC, to dobrze trafiłeś. Jeśli jesteś w publicznej siłowni gdzie trener wysyła kobiety na orbitrek a później gra na iphonie, zmień siłownię
Nie, nie trwa długo. Polega na zrozumieniu i nauce angażowania prostowników oraz wskazówek do przybrania odpowiedniej formy i w następstwie poprawnego oddechu. W skrócie. Oczywiście z wagą odpowiednią do stażu. Plastikowe talerze w rozmiarze olimpijskich są tu na wagę złota. Ewentualnie sztangę na podwyższeniu.
Klub siłowy/olimpijski bardzo dobra opcja jeśli masz w okolicy.
is where you're not"
Mark Bell