Witam. Mam 18 lat i waze 63 kg przy 176 cm ( jestem ekto ).
Na silownie uczeszczam 3 - 4 dni w tyg z jedno dniowym dniem przerwy.
106 g tluszczy
Osatnio postanowilem stworzyc diete na mase ktora prezentuje sie tak :
Napisano Ponad rok temu
Witam. Mam 18 lat i waze 63 kg przy 176 cm ( jestem ekto ).
Na silownie uczeszczam 3 - 4 dni w tyg z jedno dniowym dniem przerwy.
106 g tluszczy
Osatnio postanowilem stworzyc diete na mase ktora prezentuje sie tak :
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, ze może. Przecież w po treningowym również nie masz białka czy też jego ilość jest niezwykle znikoma. Niemniej jednak proponowałbym nieco pokombinować z dietą, przykładowo, w drugim śniadaniu zmniejszyć ilość kurczaka o połowę. również jestem ciekaw co rozumiesz pod pojęciem "zdrowego posiłku" na obiad? myślę że chodzi o typowe domowe jedzenie
Na kolacje polecam serki wiejskie - w formie sałatek, koktajlów czy z dodatkiem owoców
Co do diety to dla mnie, ale uciąłbym trochę węgli kosztem białka i tłuszczy. Zejdź z węgli do równych 400
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
A czy 2,5 g bialka na 1 kg wagi ciala to za duzo ? Z serkiem wiejskim bede mial sporo nadwyzke do zapotrzebowania i czy nie lepiej byloby zmiejszyc ilosc kurczaka o polowe w posilku przed treningowym zamiast w drugim sniadaniu zeby sie nie przejadac ?
Napisano Ponad rok temu
Genralnie to drugie śniadanie jest mega obfite i proponowałbym wrzucić tego kurczaka na potreningowy, również posiłku przed ćwiczeniami uciąć trochę mięsa żebyś nie czuł uczucia pełności. W przypadku budowania masy to 2,5 g jest naprawdę wysoką wartością, poleciłbym wjechać na jakieś 1,8.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dokładnie, zwłaszcza dla tzw "ektomorfa". Chodzi nie tyle tylko o efekt termogenny ale przede wszystkim uczucie nasycenia.
Ja to bym usunął całkiem owsiankę ze śniadania, a jeśli lubisz to jadłbym ją, albo biały ryż, na kolację. Jeśli owsianka, nie zapomnij po zdjęciu z ognia wmieszać w nią trochę masła, które pomoże trawić owies.
Jaja z orzechami albo boczkiem. Orzechy z szejka przenieś do śniadania lub bezpośrednio po nim.
Kuskusu bym nie jadł, chyba że bardzo lubisz. Biały ryż będzie Twoim przyjacielem, jak i ziemniaki, pyry jak i słodkie.
A jak masz możliwości finansowe, to kuraka zmień na wołowinę a jak nie da rady to pierś na nogi.
Na kolację nie musisz mieć białka, ale to zależy jak i co tolerujesz/na co masz smaka. Ja się lepiej ogarniam zaczynając dzień od białka kończąc węglami.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
POMOCY !!!!!!!!! |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Pomocy! |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
luxeon - znowu potrzebna pomoc... |
TACTICAL GEAR |
|
|
||
pomocy |
|
|
||
pierwsz treningpomocy |
|
|
Kulturystyka i Fitness →
Zdrowie i Medycyna →
Kawa, Cappuccino dla zdrowiaNapisany przez , Ponad rok temu odchudzanie, kawa, cappuccino i 3 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Rozpisanie diety- kogo wybracNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trener, polecenie i 2 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Skuteczność diet i planów treningowychNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trening, trener i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Trening na koniec dniaNapisany przez , Ponad rok temu trening, trening personalny i 8 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Jak zrezygnować z "Cheat Day"Napisany przez , Ponad rok temu dieta, odżywianie i 8 więcej |
|
|
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu