Siema ćwiczę mocno systematycznie FBW od 3 miesięcy(na siłowni) + 2 miesiące w domu na siłowni jestem 3 razy w tygodniu.
Moim celem była masa więc mam po 1 ćwiczenie na każdą partię po 4 razy.
Chcę się wyspecjalizować w kalistenice i ćwiczę ,aby móc jakoś wystartować w tym kierunku.
Podciąganie było u mnie prawie nie wykonalne dla tego do całego FBW dołożyłem Dipy w sposób piramidy 2/3/4/3/2 robię 2 wdechy pomiędzy powtórzeniami potem chwila przerwy i lecę to znów i tak 4 razy.Do podciągnięć było mi ciężko bez pomocy więc więc robię z gumą która odejmuje mi kilka kg. ćwiczę podobnie jak w DIpach 5/5/5/5/5 przerwa i tak 3 razy.
Ważyłem 88kg ponad pół roku temu mój wzrost to 183 wziąłem się za siebie głównie rower i ćwiczenia w domu i zjechałem do 70.Staram się więcej jeść i jestem aktualnie na 71.2 Sylwetka zmieniła mi się znacząco ,lecz brzuch dalej jest zakryty martwi mnie to ale ,gdy wiem ,że rośnie wystarczy go odkryć jest mi lepiej .
Problem w tym ,że są różne zdania co do FBW ludzie na siłowni mówia ,że już dawno powinienem podzielić sobie na splita i katować 2 mięśnie 1 dnia, a znów na necie piszą ,że FBW jest zadowalające i bardzo dobre/popularne przed dopingiem ect. Nie wiem której stronie ufać.
Tak jak mówiłem chodzę na siłownie więc tam sprzętu zbytnio nie brakuje mimo ,iż jest ona mała.
Nie wiem czy wam to się przyda ,ale podam swoje pomiary(traktujcie je z przymrużeniem oka ,gdyż mogłem coś troszkę inaczej zmierzyć niż np 1 pomiar)
Każdy/ to kolejny miesiąc
Dodam ,że stosowałem co prawda różnie ,ale kreatynę teraz ją odłożyłem bo stosowałem jakieś 4 tygodnie. Cały czas mam Białko po treningu tylko. Ew czasem w biedne dni nietreningowe też wypiję.
Mój FBW nie jest mega ciężki lecz te Dipy i Podciągnięcia mocno katuja na początku.
Jakaś porada dla mnie? głównie marzy mi się fajna klata oraz brzuch.Lecz ćwiczę każdą partię ciała tak samo puki co.
Licze na jakąś sensowną wskazówkę
Użytkownik Nightter edytował ten post Ponad rok temu