Witam.
Mam w tym roku 19 lat. Na ogół jakoś nie przejmowałem się ćwiczeniami.
Jestem strasznie szczupły przez moją przemianę materii bo przy jakiś 178.5cm mam zaledwie 55kg.
Postanowiłem w dniu dzisiejszym gdy do was to piszę wziąć się za siebie.
Kolega strasznie długo namawiał mnie na siłownie,stwierdziłem że nie mam za bardzo na to kasy.
Utwierdzał mnie w przekonaniu że wcale aż tak dużo pieniędzy nie potrzebuję lecz niestety nie stać mnie na wykupienie planu treningowego na waszej stronie.
Tutaj 2 ważne fakty:
Po 1 chciałbym przybrać trochę na masie ( nie mówcie mi o jakiś dietetykach bo niestety kasy na to nie mam z powodu że chodzę jeszcze do szkoły może jedynie jakieś suplementy w rozsądnej cenie,nie orientuję sie obecnie ile takie coś koszutuje i czy wogóle jest to potrzebne ). Pracuję,jakies 2-3 stówki na miesiąc wychodzą. Nie mam bladego pojęcia jak przybrać masy. Mam bardzo szybką przemianę materii i mimo że jem naprawdę dużo nie mogę przytyć.
Po 2 jestem strasznie słaby nie chodzi tu o to że np. nie potrafie podniesc krzesła,lecz bałbym sie w momencie gdzie pojde na siłownie że zrobie kilka cwiczen i dalej nie dam rady wiec tylko sie skompromituję.Pozatym nie mam zielonego pojecia jak cwiczyc jedni mowia zeby odrazu ulozyc plan na dlugie lata typu poniedzialek nogi sroda klata itp. Słyszałem dużo rzeczy o FBW ale kompletnie nie mam pojęcia " z czym to sie je" i jak taki trening miał by wyglądać
Codziennie jestem w domu około godziny 15/16 ze szkoły. W Piątek około 18. Natomiast sobota i niedziela wolne wiec nieważne czy rano czy wieczorem mogę ćwiczyć.
Jestem otwarty na wasze porady i szczerze dziękuję za zainsteresowanie się moją sytuacją
Edit.1
Mam coś takiego napiszcie co o tym myślicie z góry dziekówa
TRENING A
Przysiady 5x5
Wyciskanie Leżąc 5x5
Wiosłowanie 5x5
Wznosy bokiem 3x8
Biceps+Triceps 3x8
Allahy 3x8
Łydki 3x8
TRENING B
Martwy Ciąg Klasyczny 5x5