Witam, chciałbym spytać o dietę na masę dla endomorfika. Jestem w trakcie okresu budowania masy, korzystam z następujących makrosów - B-187gram T-126gram W-341Gram przy wadze 72kg wzroście 182. Ogólna kaloryka 3250 kcal. Mam pytanie czy takie rozkład makroskładników jest dobry i sprzyja wzrostowi masy mięśniowej? PS. większe ilości węgli strasznie mnie zalewają. Dzieki za odp
Napisano Ponad rok temu
Witaj
Właśnie jeśli węgle Cię zalewają to mam takie pytanie do Ciebie.. Robiąc masę mięśniową chcesz się otłuszczać czy robić mięśnie.. ?
No ja chyba bym wolała robić mięśnie a nie fat, by potem spędzić następną połowę roku na robienie redukcji i to kosztem zdrowia, bo ucinanie węgli itp. Ogranicz węgle do 100g/dobę lub mniej, ogranicz zboża, zwiększ tłuszcz w diecie i zrobisz dobrą masę mięśniową
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Warto być świadomym tego co jesz. To, że jedni potrafią zrobić imponującą formę na WW to nie znaczy iż musisz robić tak samo. Jak poprzedniczka, polecam uciąć węgle kosztem tłuszczu i powinno być ok. Zresztą zawsze możesz to zmienić w trakcie jeżeli będzie coś nie tak.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Aplikacja dla trenerów personalnychaplikacja, trener personalny i 4 więcej |
Artykuły i Ciekawostki |
|
|
||
Tai Chi - "zbawienne" dla kolan :) |
KUNG-FU/WUSHU |
|
|
||
Hantle dla 15-latka, dobre? |
Sprzęt do siłowni |
|
|
||
Trening dla 15 latka ze stażem 5 miesięcznym |
Trening dla początkujących |
|
|
||
Trening dla początkującego po operacji |
Trening dla początkujących |
|
|
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: masa, endomorfik, dieta, makro
Kulturystyka i Fitness →
Zdrowie i Medycyna →
Kawa, Cappuccino dla zdrowiaNapisany przez , Ponad rok temu odchudzanie, kawa, cappuccino i 3 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Rozpisanie diety- kogo wybracNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trener, polecenie i 2 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Skuteczność diet i planów treningowychNapisany przez , Ponad rok temu dieta, trening, trener i 7 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Artykuły i Ciekawostki →
Porady Trenerów →
Trening na koniec dniaNapisany przez , Ponad rok temu trening, trening personalny i 8 więcej |
|
|
||
Kulturystyka i Fitness →
Dieta →
Jak zrezygnować z "Cheat Day"Napisany przez , Ponad rok temu dieta, odżywianie i 8 więcej |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta na budowę masy
- Ponad rok temu
-
Dieta do oceny
- Ponad rok temu
-