Serek wiejski
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak wyżej kupuj bez laktozy jesli już bardzo chcesz je jadać. Ale przerzuciłabym się na Twoim miejscu na jakieś mięcho czy coś
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na kolacje mieso np kurczak? Tunczyka czasami zjem bo wiadomo codziennie go nie mozna jesc za zawartosc rtęci chyba.
Ewentualnie wędzona makrela lub łosoś wędzony w mniejszej ilości .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Nie ma lepszego źródła białka niż mięcho lub ryby (bogate w kwasy Omega 3). Szczerze mam w szafce białko, ale nie używam - bo dziennie szamię pół kilo piersi plus jaja i mleko do kawy, stąd nawet nie mam jak wypełnić to makro.
Napisano Ponad rok temu
Ilość mleka mleka wypijanego w kawie jest raczej mała w stosunku do dziennego bilansu No chyba, że mówimy o kilku filiżankach.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Głównie wbijam kurczakiem i jajami - gdy mam jakieś minimalne braki, to wchodzi mi to mleko z owsianką plus mleko do kawy. W każdym razie, nie muszę jeść ani serka wiejskiego ani twarogu.
Co do kolegi, powiem tylko, że mimo tego, iż świetnym rozwiązaniem są stałe nawyki żywieniowe, bo szybko je przygotowujemy - to należy pamiętać, że źródła białka należy zmienić. Także w tym tygodniu jesz serek wiejski, za tydzień wymień go na twaróg, w następnym ciągnij to np. z jajek a w kolejnym czymś innym. Chodzi tu o kwestię organizmu, który przez przyswajalność wyłącznie jednego rodzaju białka, zaczyna wytwarzać antyciała.
Napisano Ponad rok temu
Monotonia w diecie to jedna z najczęstszych pułapek jakie możemy na siebie zastawić. Wiele osób ślepo wierzy, że tylko jedzenie kurczaka, ryżu i brokuła przynosi efekty . Im nasze jedzenie jest bardziej urozmaicone tym organizm wykorzystuje, jak wspomniał mój poprzednik, więcej źródeł dla makro i mikroelementów.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dobrze zbalansowana, przemyślana i co najważniejsze zróżnicowana dieta to klucz do sukcesu. Oczywiście warto też obserwować swój organizm jak reaguje i co lubi najbardziej. Czasem może się okazać, że nie powinniśmy czegoś jeść bo cierpimy właśnie na nietolerancje pokarmową. Jeśli mamy takie podejrzenia warto się przebadać przykładowo na tej stronie www. Ogólnie warto wsłuchiwać się w swój organizm i układać dietę z głową
Użytkownik Abetalipoproteinemia edytował ten post Ponad rok temu
Podobne tematy
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Zwykle tak sie koncza wiejskie przytupanki :D |
Humor |
|
|
||
Kombinacje z serkiem wiejskim |
Kuchnia |
|
|
||
Pudzian vs Bazelak czyli polski wiejski bad blood... |
MIXED-MA |
|
|
||
Serek Wysokobialkowy |
Kuchnia |
|
|
||
Myszka i serek |
GALERIA BRONI |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Dieta na masę dla 15 latka
- Ponad rok temu
-
Dieta na mase do oceny pomocy ?!
- Ponad rok temu
-
Początki / Kontynuacja zaawansowanych proszę o pomoc :)
- Ponad rok temu
-
Kiedy zacząć dietę na masę
- Ponad rok temu
-
Dieta na masę (do oceny)
- Ponad rok temu
-
Dieta do oceny
- Ponad rok temu
-
Redukcja
- Ponad rok temu
-
Redukcjia 2016
- Ponad rok temu
-
Czy można żywić się tylko tym?
- Ponad rok temu
-
Pierwsza dieta
- Ponad rok temu