Witam.Jestem pooczątkujący i mam pytanie czy robiąc piramidke w podciągnięciach,pompkach i pompkach na poreczak to czy mozna to uznać za pełny plan treningowy czy jeszcze coś dodać. Ile tygodni mozna ćwiczyć takim planem?
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałem dodać ze moim celem jest zwiększenie siły i ilości powtórzeń
Napisano Ponad rok temu
Piramidka jest bardziej pod wytrzymałość siłową. Nie mniej jesteś początkującym więc takie coś nie jest wcale głupie, większa adaptacja do wysiłku. Piramidka nadaje się najlepiej do sprawdzenia czy mamy jakiś postęp z powtórzeniami - jest sporo sposób od zwiększenia progu pierwszego i ostatniego powtórzenia, po większy przeskok powtórzeń między kolejnymi seriami, aż po szczyt naszej piramidy czy ilość ,, pięter '' z jakich się składa. Spokojnie może to być cały plan np. podciągania+dipy i robisz sobie piramidkę.
Napisano Ponad rok temu
a czy takim planem mozna jechać miesiąc czy dłużej?
Napisano Ponad rok temu
i czy moge w dni kiedy nie trenuje piramid robic roznego rodzaju planki
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście , że tym planem można trenować.
Owszem wytrzymałość ale i siła od nich rośnie !!!!
Do tego można dodac sylwetki gimnastyczne, przysiady na nogi i do boju
Różnica taka, że potem np. podciągania możesz zwiększać potem co 2 powtórzenia (nazwijmy to progresją dalszą.)
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
Napisano Ponad rok temu
ponieważ znalazłem taki trening na brzuch i czy on bedzie dobry:
plank na prostych rękach 60 sekund, plank na łokciach 30 sekund,plank z uniesioną nogą 30 sekund na każdą noge, plan bokiem po 30 sekund na strone i na dobicie plank 30 sekund na prostych rekach i 60 sekund na łokciach czy taki trening brzucha po tym treningu właściwym będzie dobry czy cos zmienic?
Napisano Ponad rok temu
ponieważ znalazłem taki trening na brzuch i czy on bedzie dobry:
plank na prostych rękach 60 sekund, plank na łokciach 30 sekund,plank z uniesioną nogą 30 sekund na każdą noge, plan bokiem po 30 sekund na strone i na dobicie plank 30 sekund na prostych rekach i 60 sekund na łokciach czy taki trening brzucha po tym treningu właściwym będzie dobry czy cos zmienic?
Moim zdaniem to zależy jak to czujesz, ja bym proponowal np. 3 serie plankow i 3 serie side planków i do tego jak bedziesz miał siły sylwetke gimnastyczna jakaś dorzucić albo supermany, a póżniej dorzucać wraz ze wzrostem sił jakieś wznosy nóg w zwisie czy cos xd
Napisano Ponad rok temu
Jednak dobrze że swojego czasu nagrałem parę filmików co do brzucha zobacz sobie:
Zapraszam na mój fanpage
Dodaj odpowiedź
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan treningowy pod SW
- Ponad rok temu
-