Witam wszystkich od jakiegoś czasu mam problem z bólem pleców mniej więcej w odcinku lędźwiowym i piersiowym. Kiedy przez jakiś czas jestem dłużej pochylony do przodu z sporym kątem i kiedy chcę się wyprostować to odczuwam ten ból, co do odcinka piersiowego o boli kiedy kładę się spać i leżę na plecach to odczuwam buł przez jakieś 5min może krócej i ustaje. Może mi ktoś mniej więcej opisać jak wygląda sytuacja,
Ból pleców
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej by było gdybyś wrzucił swoje zdjęcie od boku byle nie w bluzie a koszulce.
Podaj wiek i wzrost.
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Powodów może być mnóstwo - począwszy od zwykłej wady postawy, która utrwaliła się na skutek błędnej techniki treningowej lub nawyków, przez zaburzenia anatomiczno-strukturalne (przesunięte dyski międzykręgowe, zrotowane wyrostki kolczyste), a skończywszy na dysbalansach mięśniowych czy ugrzęźnięciach struktur nerwowych.
Polecam zrobić dokładne badanie - RTG i wizyta u fizjoterapeuty aby szybko pozbyć się problemu. Na forum i tak nikt Cię nie wyleczy .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej by było gdybyś wrzucił swoje zdjęcie od boku byle nie w bluzie a koszulce.
Podaj wiek i wzrost.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Nie chce cię wprowadzić w błąd, najlepiej by było abyś udał się do lekarza sportowego on wszystko ci powie wytłumaczy i pomoże.
" Jesteś na tyle dobry , na ile dobry jest Twój najsłabszy punkt ."
" Bycie mistrzem nie polega na dokopaniu przeciwnikowi w walce, lecz zachowaniu zaraz po niej! "
Napisano Ponad rok temu
Może na akupunkturę. Nie jest to inwazyjne jeśli chodzi o organizm, nie bierzesz żadnych leków, nie ryzykujesz, nie przeszkadza to trenować. Mnie pomagało na bóle kolan akurat i łokcie. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Spróbuj, kto wie.
Napisano Ponad rok temu
Może na akupunkturę. Nie jest to inwazyjne jeśli chodzi o organizm, nie bierzesz żadnych leków, nie ryzykujesz, nie przeszkadza to trenować. Mnie pomagało na bóle kolan akurat i łokcie. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Spróbuj, kto wie.
Nie chce cię wprowadzić w błąd, najlepiej by było abyś udał się do lekarza sportowego on wszystko ci powie wytłumaczy i pomoże.
Byłem u neurologa zalecił trochę zejść z ciężaru ćwiczeń osiowo obciążających kręgosłup i dał tabletki przeciwbólowe i leczenie ruchem to znaczy ćwiczenia na wzmocnienie krzyża, no zobaczymy jak to będzie.
Dzięki za odpowiedź.
Napisano Ponad rok temu
Neurolodzy w większości przypadków podchodzą tak samo do tematu - prosta rehabilitacja i proszki . Odwiedź dobrego fizjoterapeutę bądź wcześniej wspomnianego lekarza medycyny sportowej, bo ich można nazwać specjalistami w obrębie chorób narządu ruchu.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ