Trening masowy czy redukcja tkanki tluszczowej?
Napisano Ponad rok temu
Coś o mnie; mam 17 184cm wzrostu i waze 79kg. Nie jestem gruby, na rękach mam mało tłuszczu na nogach też, gorzej z klatką, mam tam sporo tłuszczu (takie męskie cycki). Na brzuchu tragedii nie ma obw. ok. 80cm. Ogólnie na siłowni ćwiczę regularnie od 2miesięcy kiedys cwiczylem jak mi się chciało.
Teraz moje pytanie jest takie czy zredukować tłuszcz i dopiero masowac czy już mogę iść na masę?
I czy można jakoś połączyć masę i redukcje, chodzi mi o to że np. w DNT biegalbym na początek ok 20min a potem co raz więcej lub jakieś inne areoby.
Dodam jeszcze ze mam zamiar na masie brać kreatyne ale nie cykl powiecmy 6tyg po 10g tylko ok.3g dziennie przez dłuższy okres.
Z góry dziękuję za pomoc.
Napisano Ponad rok temu
Witam an forum.
Dodaj zdjęcie będzie nam łatwiej ocenić.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Niech Ci ktoś zrobi zdjęcie sylwetki bokiem - tylko nie wciągaj brzucha.
Natomiast co do otłuszczenia klatki piersiowej, to może to wskazywać na jakieś zaburzenia hormonalne, więc ja bym na Twoim miejscu wybrał się do lekarza rodzinnego po skierowanie do endokrynologa i następnie poprosił endokrynologa o skierowanie na badanie poziomu kilku hormonów we krwi, np. testosteron całkowity, testosteron wolny, estradiol, prolaktyna, kortyzol.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Plan Treningowy.
- Ponad rok temu
-
Treningi siłowe, czy coś z tego będzie (domowo)
- Ponad rok temu
-
Jaki ciężar na biceps i triceps
- Ponad rok temu
-
Super-serie Biceps-Triceps
- Ponad rok temu
-
Porady od doświadczonych?
- Ponad rok temu
-
FWB - Masa/Siła