Cześć, chciałabym się dopytać, czy takie menu jest w miarę okej jak na redukującą kobietę . Obecnie ucięłam 200-300 kcal ze swojego zapotrzebowania(moje 2000) i patrzę co dalej. Warzyw ogólnie nie wliczam do menu ale tak dla sprawdzenia daje dla Was cały schemat . Co do urozmaicania diety tak urozmaicona jest, węgle przeróżne, białko też (głównie kurczak, wieprzowina chuda, ryby typu makrela, łosoś, tuńczyk). Staram się też doprawiać te potrawy, używam majeranku, ziół, curry - własnie co do przypraw i doprawiania macie jakieś pomysły? Jakieś fit sosiki? Z góry dzięki ;]
Dieta redukcyjna
Napisano Ponad rok temu
Co do przypraw istnieje ich masa - ja jestem zwolennikiem słodkiej papryki, imbiru, różnych odmian pieprzu. Bardzo dobra jest również pietruszka, która jest silnym antyoksydantem. Podobnie jest z czarnuszką.
Sama dieta wygląda naprawdę ok, jedynie zmieniłbym ten koncentrat na zwykłe pomidory lub przetarte z kartoniku . Ot takie moje zboczenie co do gotowych produktów .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za odpowiedź. Jestem bardzo wdzięczna Co do koncentratu to dlaczego masz takie zdanie? Bo należy do tych przetworzonych? W sumie jak dla mnie to jest ok bo używam tego z Biedry a tam w składzie same pomidory... No nie wiem. Właśnie co do śniadanie to myślałam nawet o zamianie tych duszonych warzyw na np. 2 pomidory czy ogórek. I tak zjeść raz na jakiś czas ze świeżymi warzywami.
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Świeżymi warzywami możesz sobie urozmaicić posiłki. Im większa różnorodność tym lepiej dla Ciebie, bo wtedy Ci się dieta nie znudzi. Ja teraz mam dietę do spalacza tłuszczu Trizer i w sumie bardzo rzadko mi się powtarzają posiłki. Co do przypraw to ja od siebie mogę polecić Ci kurkumę i czili. Kurkuma przyspiesza trawienie i [oprawia metabolizm. Właśnie te właściwości sprawiają, że warto ją dodawać do posiłków.
Napisano Ponad rok temu
Dzięki za odpowiedź. Jestem bardzo wdzięczna Co do koncentratu to dlaczego masz takie zdanie? Bo należy do tych przetworzonych?
Tak to już takie własne zboczenie co do jedzenia. Tak naprawdę jeżeli mieści się w Twoim zapotrzebowaniu to nie ma przeszkód by go stosować. Jestem po prostu zwolennikiem świeżych produktów i przygotowywania posiłków od podstaw .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jedzenie może albo służyć naszemu zdrowiu i sprzyjać długowieczności, albo wręcz przeciwnie powodować liczne zaburzenia. Ja jestem zwolenniczką stosowania ziół i przypraw. Często używam kurkumę, curry, imbir, rozmaryn, tymianek, oregano, bazylię, miętę, pietruszkę. Te, które mogę to używam świeże z przydomowego ogródka. Będąc na diecie z Trizerem swoje posiłki wzbogacam ziołami. Nie stosuję półproduktów. A koncentrat robię sama. Następnie wlewam go do słoików i korzystam przez całą zimę nie kupując tych sklepowych.