Witam, mam pytanie czym zastąpić mleko na śniadanie ?? zawsze jadłem płatki błyskawiczne + mleko 1,5% teraz gdy próbuje ułóżyć diete redukyjną doczytałem że spożywanie mleka nie jest za dobre więc wpadłem na pomysł Płatki Górskie + i tutaj własnie nie wiem co prosze o pomoc
Mleko
Napisano Ponad rok temu
to, możesz nawet, na redukcij pić, mleko, po wliczeniu go, w bolans kaloryczny,.. niema potrzeby szukać, zamiennika..
Napisano Ponad rok temu
Wybierz mleko z mniejszą ilością procentową tłuszczu i po problemie
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
W jakim celu chcesz zrezygnować z mleka ? Jeśli nie jesteś zawodnikiem sportów sylwetkowych przygotowującym się do zawodów (np. kulturystą, zawodnikiem męskiej sylwetki, etc), to nie ma powodu byś rezygnował z mleka, no chyba, że masz nietolerancję laktozy i źle tolerujesz mleko.
Jeśli źle tolerujesz mleko i masz po jego spożyciu jakieś problemy trawienne wybierz zamiast mleka kefir lub jogurt naturalny przy czym wybieraj te, które mają możliwie jak najmniej cukru w składzie (jest to oczywiście cukier mleczny, czyli laktoza).
Kefir lub jogurt naturalny są zazwyczaj lepiej tolerowane niż mleko.
Użytkownik RychuP edytował ten post Ponad rok temu
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Jednak, jeśli chcesz zastąpić czymś mleko albo sobie przynajmniej urozmaicić posiłek to możesz spożywać płatki z mlekiem roślinnym, np. ryżowym, owsianym, migdałowym czy sojowym. Doskonałym sposobem zastąpienia mleka jest również dodatek kefiru, jogurtu, maślanki lub zsiadłego mleka. Pamiętaj, że te produkty są źródłem laktozy, jednakże lepiej tolerowanej. Sama czasem jem płatki z mlekiem ryżowym. Smakują tak samo dobrze. Dieta wymaga wyrzeczeń i mimo, że wolałabym zjeść kiełbasę z musztardą i białym pieczywem to staram się urozmaicić sobie spożywanie płatków za pomocą różnorodnych dodatków. Po takim śniadaniu czuję się syta i mam energię. Później tylko tabletka Trizer, woda i mogę spokojnie pracować do drugiego śniadania.
Napisano Ponad rok temu
Jednak, jeśli chcesz zastąpić czymś mleko albo sobie przynajmniej urozmaicić posiłek to możesz spożywać płatki z mlekiem roślinnym, np. ryżowym, owsianym, migdałowym czy sojowym. Doskonałym sposobem zastąpienia mleka jest również dodatek kefiru, jogurtu, maślanki lub zsiadłego mleka. Pamiętaj, że te produkty są źródłem laktozy, jednakże lepiej tolerowanej
Mężczyźni generalnie nie powinni spożywać niczego co pochodzi z soi (wyjątek to preparaty na wątrobę zawierające fosfolipidy sojowe lub lecytynę sojową).
Udowodniono, że spożywanie 56 g białka sojowego dziennie powoduje spadek testesteronu u mężczyzn o ok. 19%, czyli blisko o jedną piątą.
Jest to bardzo niekorzystne, bo po pierwsze odpowiednio wysoki poziom testosteronu jest potrzebny aby mężczyzna miał dobrą sprawność seksualną (potencję), wysokie libido, dużą witalność, a po drugie odpowiednio wysoki poziom testosteronu niemalże gwarantuje łatwiejszą pracę nad sylwetką, m.in. łatwiejsze budowanie mięśni i lepszą regenerację po treningach.
Naturalnie wysoki poziom testosteronu jest dla każdego mężczyzny największym dobrem, a soja i produkty typu mleko sojowe są zdecydowanie NIE DLA MĘŻCZYZN.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.