Mleko i jajka ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kolego UHT znaczy ultra-heat treated a to jest pasteryzacja wlasnie
Trochę mylisz pojęcia, a ja napisałem skrótem. Tak sie składa że studiuje akurat kierunek związany z takimi pierdołami i miałem o tym co nieco (fizjologia, mikrobiologia spożywcza itepe itede). Te metody różnią się temperaturą, ogólnie uht to ultraszybka pasteryzacja, krótsza i o dwukrotnie wyższej temepraturze od klasycznej. Jeśli na mleku nie ma napisane że jest uht to znaczy że jest pasteryzowane klasycznie i takie właśnie polecam
Napisano Ponad rok temu
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ale to sa konkretnie na jajka to do tematu pasuja
No była też mowa o robieniu z tego tematu książki kucharskiej i do tego piję
Napisano Ponad rok temu
co jak co ale te przepisy i tak do tematu pasuja bo jest to odpowiedz na jedno z pytan autota...
Panowie Moderatorzy prosze Was nie wprowadzajcie nam dyktatury i totalitaryzmu
Napisano Ponad rok temu
btw co Wam nie pasuje jeśli chodzi o jedzenie jajek? Prosicie o metody na jedzenie dużej ilości jajek, a najlepszą metoda jest własnie zjedzenie dużej ilości jajek. Bo nie wierze że komuś to nie smakuje
btw kogel-mogel może?
Napisano Ponad rok temu
to co drugi tekst bedzie na inny temat nie przepisjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...ale to sa konkretnie na jajka to do tematu pasuja
No była też mowa o robieniu z tego tematu książki kucharskiej i do tego piję
a ten podany wyzej wyprobuje bo zle nie wyglada...
Napisano Ponad rok temu
Do pana admina moje pzrepisy som smaczne ale niewiem czy som zdrowe wienc pisałem tylko tutaj bo prosili oprzepisy. ja od siebie prosze o pzreniesienie ich do tematu zdrowe i smaczne.
do forumowiczów nastempne moje przepisy na nietylko przepisy zwionzanz jajkami znajdziecie
w odpowiednim dziale
Napisano Ponad rok temu
teraz to ja nie wiem o co chodzi %-)S.O.S----> cytuj jakoś po ludzku bo nie wiadomo o co chodzi.
btw co Wam nie pasuje jeśli chodzi o jedzenie jajek? Prosicie o metody na jedzenie dużej ilości jajek, a najlepszą metoda jest własnie zjedzenie dużej ilości jajek. Bo nie wierze że komuś to nie smakuje
btw kogel-mogel może?
Napisano Ponad rok temu
Grabek dzieki i dawaj smailo dalej...Jerz sie nie obrazi ma nadzieje
co jak co ale te przepisy i tak do tematu pasuja bo jest to odpowiedz na jedno z pytan autota...
Panowie Moderatorzy prosze Was nie wprowadzajcie nam dyktatury i totalitaryzmu
Luz nie będzie dyktatury ja tu tylko sprzątam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle ze Jerz nie bedzie mial nic przeciwko...jak cos to Jerzu kochany bana dla mnie za tro ze namawiam kolege do "zlego"...zle to pojecie wzgledne...mialem dzis na filozofi %-)S.O.S to ustal prosze z jerzem iinnymi modami czy moge tu pisać te przepisy czy musze do samczne i zdrowe je wklejać bo niehce bana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dobra mozesz nie miec worda!!hyba mojego staniego przepisu do końca nieczytales bo pisałem tam rze miałem format kompa i jeszcz worda niewgralem bo w moih płyah jest wienkszy burdel nirz w aktah IPN
ale juz Cie rozgryzlem Ty te bledy robisz specjalnie to to jest nie mozliwe co piszesz
mialem kolesia co zrobil raz 18 bledow w jednym zdaniu ale to bylo w podstawowce
Napisano Ponad rok temu
dobra mozesz nie miec worda!!hyba mojego staniego przepisu do końca nieczytales bo pisałem tam rze miałem format kompa i jeszcz worda niewgralem bo w moih płyah jest wienkszy burdel nirz w aktah IPN
ale juz Cie rozgryzlem Ty te bledy robisz specjalnie to to jest nie mozliwe co piszesz
mialem kolesia co zrobil raz 18 bledow w jednym zdaniu ale to bylo w podstawowce
Napisano Ponad rok temu
dobra wracajonc do tematu oto kolejny przepis(S.O.S. PISZE GO NA TOJOM DPOWIEDZALNOŚĆ ESLI POSYPIOM SIE WARNY:p)
Jajka po wiedeńsku.
Skład:
jejka ilsc zalerzy od waszego apetytu:P
sul,pierz,i co se tam jesze hcecie dodać
i trohe masła
a teraz do dzieła gotujemy jajka na mienko tak rzeby białko było puł płyne mniej wiencej 2 do 2,5 minuty. jajka wyciongamy łyrzeczkom ze skorupku i przekładamy do szklanki dodajemy trohe masła rzyprawy (jesli ktos hce to niezaszkodzi trohe majonezu albo kremu chrzanowego) do tego łyrzeczka alo 2 masł i rozmieszać wszystko razem rydelcem tak aby rozbić wszystkie składniki na jednolito mmase morzna terz zmiksować mikserem w garku iprzelac potem do szklanki jak kto woli
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ochraniacze uszu
- Ponad rok temu
-
pi**a na barku - można nagrzwac?
- Ponad rok temu
-
Boks+siłka, Jaka suplementacja ?
- Ponad rok temu
-
Maź stawowa
- Ponad rok temu
-
Witamina B12, a SW
- Ponad rok temu
-
Pytanie
- Ponad rok temu
-
tylko 1 dzien na silke-przeczytaj:)
- Ponad rok temu
-
Naciagniete miesnie plecow
- Ponad rok temu
-
Czy mozna przedawkowac glukozamine i MSM?
- Ponad rok temu
-
Barki
- Ponad rok temu