Skocz do zawartości


Zdjęcie

Smażenie kurczaka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

ElShaarawy
  • Użytkownik
  • Pip
  • 34 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Smażenie kurczaka

Cześć ! :)

Mam pytanie, jem codziennie kurczaka ale przyznam że taki gotowany nie jest zbyt smaczny mimo że go przyprawię kostką rosołową ...
Czytałem że podobno nie można go smażyć, znowu gdzieś czytam że inni ludzie normalnie codziennie smażą kurczaka. 
Co o tym sądzicie? 


  • 0

Mateusz95
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 1958 postów
  • Pomógł: 38
181
Bardzo Dobra
  • Lokalizacja:Podkarpacie.
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Sport !
  • Staż [miesiące]:od września 2013r.
  • Wzrost [cm]:180

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Ja też kiedyś jadłem gotowanego lub robionego na parze ale mi się przejadł.

Teraz cały czas smażę na patelni teflonowej jedynie na początku daję troszkę wody pod koniec smażenia przyprawy i jest super. 


  • 0

Olosek
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 2749 postów
  • Pomógł: 76
233
Wyśmienita
  • Lokalizacja:Dolnośląskie
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Piłka nożna, kolarstwo, dietetyka, technologia
  • Staż [miesiące]:od września 2013
  • Wzrost [cm]:185
  • Wyciskanie [kg]:130(zima 2014/15)
  • Martwy ciąg [kg]:195 (zima 2015/2016)
  • Waga [kg]:92

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Jeśli nie przesadzisz z ilością oliwy to bez problemu możesz smażyć :) Możesz także piec w piekarniku, to bardzo dobra alternatywa. 


  • 0

ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK 

 

W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV

 

POZDRAWIAM


Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Ja smażę na oliwce / oleju kokosowym. Do tego dolewam wodę lub dodaję nieco serka wiejskiego aby powstał mi płynny sos do całego dania :) Bardzo często zaczynam od krótkiego przysmażenia przypraw na tłuszczu aby skonkretyzować smak sosu ;) 

 

Innym dobrym rozwiązaniem jest patelnia grillowa. Najlepszy sposób na dobre steki z wołowiny  :upup:


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ


Goral9000
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Katowice
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:174
  • Waga [kg]:80

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Ja natomiast kurczaka smażę zawsze w papirusach winiary. Jest wtedy bez tłuszczu i świetnie przyprawiony. Polecam


  • 0

Olosek
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 2749 postów
  • Pomógł: 76
233
Wyśmienita
  • Lokalizacja:Dolnośląskie
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Piłka nożna, kolarstwo, dietetyka, technologia
  • Staż [miesiące]:od września 2013
  • Wzrost [cm]:185
  • Wyciskanie [kg]:130(zima 2014/15)
  • Martwy ciąg [kg]:195 (zima 2015/2016)
  • Waga [kg]:92

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Papirusy są bardzo dobrym rozwiązaniem, ale z czasem się nudzą :D 


  • 0

ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK 

 

W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV

 

POZDRAWIAM


Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

Jak dla mnie przyprawy zawarte na papirusach są przesolone i bardzo często ich smak mija się z tym, który został określony przez producenta. O wiele bardziej wolę postać nieco dłużej przy garnkach i zjeść ze smakiem ;).


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ


Goral9000
  • Użytkownik
  • Pip
  • 20 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Katowice
  • Płeć:Mężczyzna
  • Wzrost [cm]:174
  • Waga [kg]:80

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

To oczywiście zależne jest od gustu smakowego, smażąc pierś z kurczaka 3 razy na tydzień w papirusie nie znudzi się a smak jak dla mnie jest ok


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Smażenie kurczaka

To oczywiście zależne jest od gustu smakowego, smażąc pierś z kurczaka 3 razy na tydzień w papirusie nie znudzi się a smak jak dla mnie jest ok

Dokładnie wszystko jest uzaleznione od tego co kto lubi. Ja jednak jestem zwolennikiem samodzielnego przygotowywania sosów czy też mieszanek przypraw. 


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024