Witam
Od nowego roku zrobiłem sobie nowy plan treningowy. Czterodniowy split+regeneracja. Co za tym idzie postanowiłem zrobić też dietę na około 2,800 kalorii dziennie. Minął miesiąc i efekty dość średnie, ale wiem że to dlatego bo to tylko marny miesiąc. Chciałbym zarzucić sobie jakieś białko. I tu nasuwa się moje pytanie, jakie jest dość tanie białko gdzie jest jego w miarę dużo które moglibyście mi polecić ? I jak jest stosować, ile razy dziennie.. Przed treningiem, po treningu(?) Gdyby to w czymś pomogło to: waga:70kg, wzrost 178cm, wiek 18lat
Białko
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przede wszystkim nie wiadomo co chcesz osiągnąć: budowa masy czy też rzeźba ? To w dużej mierze dyktuje pozostałe zmienne jak dieta czy plan treningowy.
Przyczyn marnych efektów może być wiele. Za pewne dość duże znaczenie ma tutaj krótki czas, ale być może problem leży w niewłaściwie ułożonej diecie bądź złym planie treningowym. Suplementy nie powinny być potrzebne póki co - białko bez problemu możesz uzupełnić z diety dlatego odżywka powinna być póki co zbędna.
Jednak odpowiadając na Twoje pytanie - suplementy proteinowe stosujemy zarówno w dni treningowe jak i nietreningowe. W dni z wysiłkiem fizycznym najlepiej stosować do godziny czasu bo skończonym treningu. Z kolei w wolnych dnia nalezy przyjmować do tego posiłku, który ma najmniej białka. Sprawdź odzywkę HiTec Whey C6.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Dobre i tanie białko to: UNS ECONO, OSTROVIT WPC 80, ALLNUTRITION WPC,
Białko stosuje się według braków w diecie, a nie według rozpiski.
Przykładowo brakuje CI białka w drugim i pierwszym posiłku to tam właśnie wrzucasz tyle ile potrzebujesz czyli np. 20, 30g,
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...-2270g-2,p.html
Napisano Ponad rok temu
Nie sprecyzowałem sie. Chodzi mi o osiągnięcie masy
Napisano Ponad rok temu
To w takim razie w poście wyżej napisałem Ci jakie tanie białka są godne żeby w nie zainwestować
Napisano Ponad rok temu
Dobry wybór też obecnie mam UNS Econo i w szafie czeka Ostrovit WPC 80 900g i dwa opakowania ALLNUTRITION WPC 2x po 908g
Więc podobnie jak Ty cały czas inwestuje w te tańsze białka, bo nie widzę sensu przepłacać za nazwę firmy
Napisano Ponad rok temu
Ja zakupiłem 2000g i nie wiem na około ile porcji starczy. Jeden raz bede brał jako uzupełnienie drugiego posiłku w diecie a drugi raz godzine po treningu tak ?
Napisano Ponad rok temu
Jeden raz bede brał jako uzupełnienie drugiego posiłku w diecie a drugi raz godzine po treningu tak ?
Najlepiej do godziny po treningu.
Co do UNS Econo - jadłem kiedyś smak migdałowy. Po dziś uważam je za najgorsze białko jakie miałem okazję próbować .
Napisano Ponad rok temu
Ja miałem smak borówkowy i do dzisiaj wspominam go chyba najlepiej ze wszystkich
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Kwestia gustu - niestety po tej jednorazowej przygodzie nigdy nie skusiłem się na ponowną suplementację odżywkami tej firmy .
Napisano Ponad rok temu
Tyle żeby kalorie i makro na koniec dnia się zgadzały Standardowo 40 g wystarczy.
Napisano Ponad rok temu
Stosują taką porcję jaka wynika z Twojego zapotrzebowania. Jednak tak jak powiedział mistrzu - standardowa porcja do 50 g powinna w zupełnosci wystarczyć.