Mam 15 lat. I nie mam zbytnio sprzętu moze tam ławeczkę i 2 sztangi dopiero zaczynam i nw zbytnio jak ? Pomozecie ?
Ej jaki trening ?
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem, masz te 2 sztangi i ławeczkę czy nie?
Bo piszesz 'może' no to nie wiadomo
Napisano Ponad rok temu
Siemka
Też mam 15 lat i od około 2 lat ćwiczyłem tylko pompki, brzuszki i podciągałem się na drążku. Mięśnie klatki i brzucha zarysowały mi się dosyć fajnie(przynajmniej tak uważam ) W szkole mam siłownię i chodzę sobie na nią 2 razy w tygodniu, ale nigdy nie mogę tam porządnie poćwiczyć ze względu na tłok i brak czasu (jeden wf na siłowni-około 30 minut ) Zapisaem się więc na siłownię na moim osiedlu i chodzę tam 1-2 razy w tygodniu. Ćwiczę na małych obciążeniach robiąc dużą ilość powtórzeń, bo nadal rosnę i nie chcę się uszkodzić. W domu mam 2 hantle i od czasu do czasu ich używam. Radziłbym ci zamiast dokupywać sprzęt do domu, przeznaczyć pieniądze na karnet na siłownię. A z ławeczką i sztangą/hantlami możesz robić wyciskania albo rozpiętki. Tylko nie ćwicz takim ciężarem, że zrobisz 3-5 powtórzeń, bo możesz sobie coś rozwalić. Ja ćwiczę takim ociążeniem, żeby móc podnieść 20 razy. wiem, że nie jest to najlepsze rozwiązani, żeby zbudować masę, ale wolę jednak zachować bezpieczeństwo
Pozdrawiam
Użytkownik Erv edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem za tym żeby przeznaczyć pieniądze na sprzęt w domu no ale jak kto woli. uważam tak ponieważ jak już się kupi to na pewno zacznie się ćwiczyć i tak szybko nie zrezygnuje, a siłownia może się znudzić albo można się zniechęcić przez jakieś osoby czy coś, i nie zawsze ma się na nią czas. No ale znowu na siłowni można się więcej nauczyć.. więc jak kto woli o kto lubi xd
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem za tym żeby przeznaczyć pieniądze na sprzęt w domu no ale jak kto woli. uważam tak ponieważ jak już się kupi to na pewno zacznie się ćwiczyć i tak szybko nie zrezygnuje, a siłownia może się znudzić albo można się zniechęcić przez jakieś osoby czy coś, i nie zawsze ma się na nią czas. No ale znowu na siłowni można się więcej nauczyć.. więc jak kto woli o kto lubi xd
Ja zanim kupiłem karnet na siłownię, robiłem sobie w domu ławkę z dwóch krzeseł i cwiczyłem hantlami
Użytkownik Erv edytował ten post Ponad rok temu