mam 21 lat na siłownię wróciłem po ponad półrocznej przerwie wcześniej też dużo nie chodziłem bo koło roku. Teraz mając 182cm mam 90kg i czy do treningu i diety dobrać jakieś spalacze aby pomogły zrzucić kilka kilo ? Jak na razie biorę whey 100 od Treck'a. Myślałem jeszcze nad kreatyną, ale nie jestem do niej przekonany do końca. Dzięki, pozdrawiam
Spalacz
Napisano Ponad rok temu
Odpuść sobie spalacze tłuszczu,odpuść sobie kreatynę. Skup się na diecie i treningu. Na suplementy przyjdzie czas teraz jest na to za wcześnie
Napisano Ponad rok temu
Odpuść sobie spalacze,odpuść sobie kreatynę. Skup się na diecie i treningu. Na suplementy przyjdzie czas teraz jest na to za wcześnie
za wcześnie ? Ponieważ ?
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego nie jesteś przekonany do kreatyny? Kup zwykły tani monohydrat (np. 100% Creatine Scitec 100 gramowe opakowanie) to nie przepłacisz, a wypróbujesz sobie. Każdy mono się nada, ale sugeruję na początek małe opakowanie. W ogóle co chcesz osiągnąć, jak z dietą itp?
Napisano Ponad rok temu
Bo wracasz na siłownię. Potrenuj minimum pół roku z dopiętą na 100% dietą a potem pomyśl o kreatynie i innych suplementach.C odo spalaczy to korzysta się z nich wtedy, gdy przychodzi stagnacja i waga nie chce już spadać. Na początku ich stosowanie nie ma sensu bo tylko wyrzucisz kasę w błoto. Suple to tylko dodatek, najważniejsza jest dieta i to musisz sobie uświadomić.
Napisano Ponad rok temu
mistrzu ma racje - jeżeli miałeś tak długą przerwę to organizm zaliczył swoisty "restart" swojej formy i pracy dlatego bardziej proponuję skupić się na diecie i treningach. Dorzuć do tego jakiś konkretny zestaw witamin i korzystaj ze świeżości swojego ciała. Potem będziesz mógł wrzucić sobie jakieś suplementy. Na wszystko przychodzi odpowiedni czas i miejsce .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
możecie podsunąć jakąś ciekawą dietę ? Dodam tylko, że przez 10 godzin pracuje, później dopiero siłownia i za dużo czasu na gotowanie nie mam
Napisano Ponad rok temu
Ty musisz sobie ułożyc dietę my jedynie możemy podpowiedzieć co i jak W Twoim przypadku potrzebna jest dieta redukcyjna, czyli musisz spożywać mniej kalorii o ok.300 niż wynosi Twoje zapotrzebowanie. Podziel to na 4-6 posiłków składających się z pełnowartościowych produktów, unikaj śmieciowego jedzenia.
Napisano Ponad rok temu
Sprawdź poniższe linki dotyczące diety redukcyjnej. Z pewnością, któreś z nich okażą się pomocne w jej przygotowywaniu :
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Na bardzo długi czas przerwałeś treningi. Jeśli szukasz odpowiedniego spalacza to z własnego doświadczenia mogę Ci polecić Trizer www.trizer.pl. Jest to spalacz tłuszczu w formie kapsułek, który podkręca metabolizm. Można go stosować na każdym etapie odchudzania. Wsparty dietą i ćwiczeniami bardzo dobrze sobie radzi. Udało mi się z jego pomocą zrzucić dwa kilogramy w ostatnim miesiącu. Sama skorzystałam z niego, bo zobaczyłam u znajomej dobre efekty. Trzymała dietę i codziennie ćwiczyła. Po krótkim czasie schudła i uwidoczniły się jej mięśnie brzucha.
Użytkownik marikoz edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw powinienes skupic sie na diecie. I skonstruowac ja tak aby bilans kaloryczny byl na minusie!
Po uplywie 8-12 mozesz wlaczyc spaalcz aby pomogl ci w ostatniej fazie redukcji!
Polecam np shredex z firmy Scitec Nutrition w moim przypadku sprawdzal sie naprawde dobrze
Chodzi o ten produkt: http://www.fabrykasi...8-kaps-2,p.html