Czy u kobiet codzienne ćwiczenia rościągające pomogą pozbyć sie tłuszczu?
Rościąganie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się, że jak już ćwiczyć to nie samo rozciąganie. U mnie spadek wagi był ciekawy przy skakaniu na skakance Niby nic a jednak. Chociaż początki były trudne, ale potem było to czysta przyjemnością. Do tego dokładałam rozciąganie ale jedynie wcześnie rano, bo wtedy mięsnie są najbardziej poddatne. Też na początku smarowałam mięsnie taką maścią rozgrzewającą, żeby nie miec zakwasów.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze nie "rościąganie", a rozciąganie.
Nie pomogą, ale domniemuję, że pewnie mało ćwiczysz więc rozciągaj się dla zdowia i mobilnośći jako element treningu. Jak zaczniesz i gdzieś się przeciążysz to uważaj na tę partię ciała przez moment, chyba że masz ćwiczenia gdzie się lekko angażuje to polecam np. Dip Hot na takiem mijsce i lekki trening.
Napisano Ponad rok temu
Samo rozciąganie niezbyt - z pewnością pomoże nieco uwyszczuplić sylwetkę bo jakby nie patrzeć zwiększamy długość naszych mięśni, ale nie spowoduje to bezpośredniego spadku tkanki. Jednak rozciąganie jako element treningu ukierunkowanego na redukcję jak najbardziej. Pobudzone mięśnie po wysiłku fizycznym bardzo dobrze zareagują na stretching, którego celem jest między innymi poprawa ich odżywiania co skutecznie sprzyja nasileniu też termogenezy.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
A czy przy takim rozciąganiu właściwe jest rozgrzewanie mięśni takimkremem rozgrzewającym jak ja używałam? U mnie Dip Hot się sprawdził. Przy osobach początkujących to rozgrzeje mięśnie i przygotuje je do rozciągania, żeby taka osoba nie zrobiła sobie krzywdy.
Napisano Ponad rok temu
no ja tu jako rozgrzewkę prędzej widzę skakankę koło 10-15 minut, bieg tyle samo
lub prysznic oczywiście nie zimny.
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]