rościąganie , kolejne spotkanie :)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale to chyba nie boli???
Napisano Ponad rok temu
Trzeba miec wyrobione miesnie ktore odpowiadają za dzwiganie nogi - są to tzw. dzwigacze
Trzeba też mieć wyrobione mięśnie które odpowiadają za nadmierne "przeciągi" (wiatry) na treningach - są to tzw. zwieracze. Silne zwieracze mogą znacznie ułatwić trening innym ćwiczącym .
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
MORO:
Szacunek.
CHOONG:
nie wiesz czy można te "dżwigacze" na siłce jakoś wzmacniać?
Tak mozna , na silowniach są czasem takie maszyny co wyglądają jak wachadła - tyle ze zazwyczaj mają male obciazenie.
Najlepsze jest powieszenie sobie ciezarka na noge (ok5-10 kg) i trzymajac sie drabinki czy czegos , stanąc jak do jop chagi z wyprostowaną nogą na wysokosci pasa i robic delikatne ruchy , gora - dół.
Jednak ruchy te nie powinny przekraczac 20-30 cm i powinny byc wolne.
pozdrowienia
Napisano Ponad rok temu
Dzięki.
Napisano Ponad rok temu
znalazlem fajny fragment, w ksiazce o karate !!!
"jeden z wybitnych ekspertow taekwondo twierdzi nawet, ze wrecz nie wolno zbyt szybko wykonywac wysokich technik noznych. jego zdaniem, postep w osiaganiu coraz wiekszej wysokosci technik noznych powinien odbywac sie w relacji: "jeden miesiac treningu - dwa centymetry w gore". twierdzi on: "blyskawiczne kopniecie okrezne na wysokosci kolan przeciwnika jest w walce wiecej warte niz udawanie helikoptera z nogami bezwladnie fruwajacymi nad glowa"."
Karate - Jerzy Miłkowski ??? Mam to ksiazke... faktycznie gosc wie co pisze 8) :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i wszyscy się dziwią!!
Napisano Ponad rok temu
Mam do Was nastepujace pytanie.
Jak najlepiej rozciagac nogi w... nie wiem jak to nazwac..chodzi chyba o pachwiny. Czyli cos co jest odpowiedzialne m.in za kat rozstawienia nog przy np. siadzie rozkrocznym. Mam z tym caly czas straszny problem i nie wiem czy nie mam ich jakos 'defaultowo' mniej wyrobionych niz przecietny czlowiek. Pozatym przy kazdym mocniejszym podejsciu albo mi sie cos tam delikatnie nadrywa, a pozniej mam opuchniete przez 1,5 tygodnia. Cholery dostaje, nie trenuje dlugo [niecale 3 miesiace] ale to jest strasznie dokuczliwe. Jest jakas metoda ulatwiajaca wyrobienie nog w tym miejscu? Czy poprostu... powoli i systematycznie? Bo jesli tak to szybciej dostane 3 grupe inwalidzka niz jakis pasek
Dzieki za ewentualna pomoc (:
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
moglby ktos napisac gdzie mozna sie sie zaopatrzyc w jakies ksiazki ew. jakies teksty w internecie ale najlepiej po polsku...Poza tym moze jest ktos ze Szczecina i moze polecic konkretne ksiegarnie, sklepy itp..gdzie mozna nabyc ksiazki opisujace bezpieczne techniki rozciagania...
pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Polecam goraco lekture tej pozycji
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TKD poza dojang
- Ponad rok temu
-
Polska 0 - Korea 2
- Ponad rok temu
-
Dwimyo dwitcha jirugi a dwio dolimyo yopcha jirugi (180)
- Ponad rok temu
-
Przyzady do cwiczen - robota wlasna
- Ponad rok temu
-
witam
- Ponad rok temu
-
Jak wydobyć z kogoś instynkt zabójcy ??
- Ponad rok temu
-
Jak najlepiej rozwijac kondycje.
- Ponad rok temu
-
Jaką technikę skutecznie użyliście na ulicy ??
- Ponad rok temu
-
Walka sportowa
- Ponad rok temu
-
utwardzanie
- Ponad rok temu