Hej mam 16 lat i jestem 100% ekto do tego mam bardzo mały apetyt, więc przy wzroście 176cm ważę niecałe 53kg. Czym się suplementować, żeby nabrać masy przy małym apetycie? Ćwiczę 3 razy w tygodniu i jest to trening ogólno rozwojowy.
Suplementacja
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej suplementuj sie suplami na mase, czyli białko, kreatyna, węglowodane, gainer i jakies witaminy. Tylko pamietaj o tym ze suplementy bez diety nic Ci nie dzadza
Napisano Ponad rok temu
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jestem w internacie, chodzę do liceum, jem co dają czyli nie posiadam diety i ogólnie nie lubię jeść. Trenuje od początku września, w szkole jestem od 8 do 15 czyli w tym czasie jem tylko kanapki. Najbardziej mi byłoby na rękę jakieś jedzenie w płynie i wspomagacz tycia, ale chciałbym na suple przeznaczyć 150zł/msc
Napisano Ponad rok temu
A i zapomniałbym od początku grudnia biorę monohydrat kreatyny od treca: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jestem w internacie, chodzę do liceum, jem co dają czyli nie posiadam diety i ogólnie nie lubię jeść. Trenuje od początku września, w szkole jestem od 8 do 15 czyli w tym czasie jem tylko kanapki. Najbardziej mi byłoby na rękę jakieś jedzenie w płynie i wspomagacz tycia, ale chciałbym na suple przeznaczyć 150zł/msc
Cóż smutno mi to przyznać, ale bez zdrowego odżywiania (już nawet nie mówię o diecie) będzie ciężko osiągnąć takie same efekty jak w przypadku sumiennego trzymania się planu żywieniowego. W wieku 15 lat ciężko też rekomendować suplementy bo to właśnie jedzenie w tym okresie dostarcza nam najwięcej korzyści. Jednak odpowiadając na Twoje pytanie:
*witaminy najlepiej dla osób ćwiczących czy sportowców (Olimp Vita-Mine Multiple/Universal Animal Pak)
*odżywka BULK czyli mieszanina węgli i białka w takiej samej proporcji (np. Dorian Formass/Olimp Profi Mass).
Napisano Ponad rok temu
A czy wzmaganie apetytu (Apetizer etc, lub jakiś inny sposób ) to dobry pomysł? Dlaczego zamiast białka gainer? I po co mi witaminy?
Użytkownik Maciekv28 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bez diety wszelkie odżywki i suplementy to jedynie strata kasy.
Napisano Ponad rok temu
Gainer posiada więcej węglowodanów, które mają o wiele większą kaloryczność niż białko Co więcej pozwolą w szybszy sposób nabrać masy. Zacznij od wspomnianego przeze mnie BULKa...przynajmniej bedziesz mieć pewność iż unikniesz niechcianego zalania.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zalanie polega na nabraniu zbyt dużej ilości kalorii Moim zdaniem zmuszanie się w jakiejkolwiek kwestii jest złe bo budowanie sylwetki powinno być przyjemnością.
Podany gainer w mojej opinii nie różni się niczym od większości proponowanych na rynku. Stosunek węgli do białka jest równy 3:1....w przypadku bulka jest to 1:1. Zrobisz jak zechcesz, ja przedstawiłem swój punkt widzenia na tę sprawę
Napisano Ponad rok temu
Czy mógłbyś kierując się ceną, wybrać mi najlepszą najtańszą odżywkę/gainera/bulka? Dodam, że choć się staram to jem mało i nie lubię jeść, a jedzenie w proszku, byłoby super
Użytkownik Maciekv28 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w ten sposób, w zależność od proporcji, jaką dasz zrobisz Gajniera, Bulka, lub
Wszamiesz same Bialko, Albo Wegle...
Napisano Ponad rok temu
Niestety nie wrzucę tutaj linku do żadnego sklepu gdyż nie promujemy innych portali, ale z tego co wiem chyba najabrdziej korzystnie cenowo wychodzi Olimp Profimass.
Jak, juz tak bardzio chcesz kup dobrej, jakośći Bialko, i Karbo i mieszaj..
w ten sposób, w zależność od proporcji, jaką dasz zrobisz Gajniera, Bulka, lub
Wszamiesz same Bialko, Albo Wegle...
W sumie też racja, ale z drugiej strony myślę że cenowo wyjdzie bardzo podobnie, a tak nie będzie musiał się bawić z miarkami oraz ryzykować niezgrania się smaków .