Witam, mam 20 lat i od 5 miesięcy ćwicze praktycznie min.3 razy w tygodniu min. godzine dziennie. Do pracy przygotowuje sobie "pudełka", aby nie jeść byle czego. Problem jednak polega na tym , że mimo iż pierwszy raz staram się schudnąć powoli, ponieważ już 3 razy miałam efekt jojo to teraz moja waga stoi w miejscu! Jednak zmiana widoczna jest w cm. Waga (69kg przy wzroście 171) nie drgnęła od kilku dobrych tygodni. Przyznam, że czasami dopadają mnie napady głodu albo po prostu chęci na coś słodkiego. Co zrobić aby te chęci minęły, bądź jakie zamienniki wybrać?
Co mam zrobić ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli waga nadal stoi musisz zmniejszyć ilość spożywanych kalorii w ciągu dnia (100-150) i sprawdzić jak na takie coś organizm zareaguje. Co do napadów głodu, posiłki masz rozłożone w czasie ?
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Dieta polega właśnie na tym aby skutecznie rozłożyć swoje posiłki w czasie w celu zapobieżenia wystąpienia głodu. Waga stoi w miejscu prawdopodobnie przez nieprawidłowe odzywianie - oprócz spożywania określonych artykułów należy jeszcze mieć świadomość o ich odpowiedniej ilości Polecam włączyć do diety sypki błonnik, który będzie skutecznie zapychał żołądek oraz wyreguluje pracę jelit jak i całego metabolizmu.
Innym problemem może być niedostatecznie angażująca aktywność fizyczna do Twojego zapotrzebowania kalorycznego - proponuję rozpocząć treningi interwałowe.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Jeśli waga nadal stoi musisz zmniejszyć ilość spożywanych kalorii w ciągu dnia (100-150) i sprawdzić jak na takie coś organizm zareaguje. Co do napadów głodu, posiłki masz rozłożone w czasie ?
Pierwszy posiłek mam o 7.30, poźniej 10.30 i ok godziny 13. następnie po 16 jem i ostatni jem w okolicach godziny 19-20. Poprostu łapie mnie czasami straszna ochota na słodycze i z chęcią znalazłabym jakieś inne zamienniki, bo później wyrzuty sumienia dają o sobie znac ;/ chyba jestem uzależniona od cukru...
Napisano Ponad rok temu
Czasami nie musisz jeść mniej tylko zdrowo. Czasami ludzie jak czują pociąg do danej rzeczy to organizm mówi, że czegoś im brakuje. U mnie pociąg do słodkiego zamieniam w białko. Zjem białko i nie chcę już słodkiego A poza tym cukier jest najbardziej uzależniającą substancją więc walcz z nią. Znajdź swój złoty środek i rzeźb
Napisano Ponad rok temu
Jest ciężko, ale uwierz że warto. Dobrym zamiennikiem dla słodyczy są owoce/orzechy/omlety. Nasz apetyt można oszukać, wystarczy jedynie pokombinować i pogłówkować jak to zrobić .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ