Czy pomiedzy posilkami moze byc 3.5-4 godzin przerwy ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem na twoim etapie nie ma to znaczenia, ja sam często idę na trening po 16 godzinach postu i nie ma różnicy wielkiej. Nie bój się o katabolizm ;P tym bardziej, że skoro zaczynasz dopiero to nie ma co on z ciebie zbytnio zjeść a i zęby moim zdaniem ma straszne tępe.
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem na twoim etapie nie ma to znaczenia, ja sam często idę na trening po 16 godzinach postu i nie ma różnicy wielkiej. Nie bój się o katabolizm ;P tym bardziej, że skoro zaczynasz dopiero to nie ma co on z ciebie zbytnio zjeść a i zęby moim zdaniem ma straszne tępe.
Czyli rozumiem ze jezeli bedzie 3,5 - 4 godzin przerwy od zjedzenia obiadu do posilku przedtreningowego to tez bedzie spoko ?
Sory ale polowe tego co napisales nie zrozumialem najbardziej tego (ja sam często idę na trening po 16 godzinach postu. A i zęby moim zdaniem ma straszne tępe)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niby nie jest to nic złego, ale osobiście nie jestem zwolennikiem tak długotrwałych przerw między jedzeniem, a tym bardziej ćwiczenia na pusty żołądek. Przynosi to więcej szkody niż korzyści naszemu organizmowi, a nie o to w tym chyba chodzi .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Taka przenośnia ja czasami szedłem na trening kiedy nic nie miałem w ustach od 16 godzin. No i zwróciłem uwagę twą, że nie musisz się bać przerw parugodzinnych w jedzeniu bo nie będzie to miało większego wpływu. Oczywiście są także osoby które muszą jeść co max 3 godziny bo inaczej depresji dostaną.. Ale to już inne podejście i inna liga. Pozdro.
Teraz juz lepiej kumam
Napisano Ponad rok temu
Niby nie jest to nic złego, ale osobiście nie jestem zwolennikiem tak długotrwałych przerw między jedzeniem, a tym bardziej ćwiczenia na pusty żołądek. Przynosi to więcej szkody niż korzyści naszemu organizmowi, a nie o to w tym chyba chodzi .
Nie bedzie zadnych cwiczen na pusty zoladek bo jak pisalem wczesniej te max 3,5 - 4 godzin przerwy licze tylko od obiadu do posilku przedtreningowego bo nie mam za bardzo jak to inaczej ulozyc. A przeciez po obiedzie nie mam treningu, a po obiedzie to juz beda spokojnie ustalone posilki co jakies 2-3 godzinki.
Narazie nawet nie probowalem tej diety bo jeszcze jej nie skonczylem wiec sam nwm czy bede odczuwal jaki kolwiek glod. Tutaj tez mi bardziej chodzilo o to czy moze byc te 3,5 - 4 godzin pomiedzy obiadem a posilkiem przedtreningowym. Dzieki wielkie ponownie za pomoc
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że nie ma większego problemu :> sam jem o 16 (przed treningiem ) i o 20 ( po treningu ) a reszta posiłków co 3h od 7 rano Tylko dobrze zbilansuj je!! Pionaa
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że nie ma większego problemu :> sam jem o 16 (przed treningiem ) i o 20 ( po treningu ) a reszta posiłków co 3h od 7 rano Tylko dobrze zbilansuj je!! Pionaa
Co masz na mysli z tym zbilansowaniem ?
Napisano Ponad rok temu
Co masz na mysli z tym zbilansowaniem ?
dobrze dobrana ilość białka,węgli i tłuszczy. No i oczywiście na noc staramy się nie jeść dużo węgli tylko raczej z rana
Napisano Ponad rok temu
dobrze dobrana ilość białka,węgli i tłuszczy. No i oczywiście na noc staramy się nie jeść dużo węgli tylko raczej z rana
A no to sie wie