Witam zaczynam cykl treningowy i chciałbym wprowadzić jakieś suplementy. Dieta jako tako jest ale nie zawsze jest czas zjeść i wogóle z powodu pracy nie dość że na dwie zmiany to jeszcze nie normowany czas pracy... Chciałbym cos zakupić ale nie bardzo wiem co... Myślałem nad TREC WHEY 100 1500G 100% BIAŁKO SERWATKOWE plus OLIMP CREATINE 400 MEGA CAPS 1250mg KREATYNA plus OLIMP L-Glutamine 120 kap. MOCNA GLUTAMINA 1400mg. Proszę o pomoc i wrazie czego o poradę jak dawkować .
Pytanie o suplementy
Napisano Ponad rok temu
Tutaj bardziej proponowałbym gainer jeżeli Ci ciężko podtrzymać dietę, ale mimo wszystko staraj się jej trzymać. To ona da Ci efekty a jak zaczniesz brać kreatynę a dieta niedopięta to zmarnujesz cykl Jaki staż masz już za sobą?
Napisano Ponad rok temu
Witam. Ze suplementami to dopiero chce zacząć. a cwicze już kilka miesięcy ale na sucho... Mam 29 lat 183 cm i 86 kg. Regularnie cwicze co drugi dzień staram się uważac co jem. chciałbym cos sobie kupić ale jako tako jestem w tym temacie zielony... Prosze o porade.
Napisano Ponad rok temu
A czy te suplementy co podałem są złe czy wyżucone pieniądze będa??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rozumiem ale jak pisałem wcześniej nie zawsze mam czas na posiłki ze wzgledu na prace:( dlatego chciałem sobie w jakiś sposób wspomuc
Napisano Ponad rok temu
A więc tak:
Co do białka serwatkowego zgadzam się w 100% jednak Treca zmieniłbym na innego producenta - to moje osobiste widzi mi się ze względu na fakt iż produkty z tej firmy są dla mnie niedobre, a w podobnej cenie można dostać o wiele smaczniejszy suplement.
Kreatynę osobiscie rekomendowałbym w formie proszku ze względu na szybsze wchłanianie i nie obciążanie żołądka dużą ilością tabletek. Zamiast glutaminy proponowałbym jakiś dobry kompleks aminokwasów jak np. BSN Amino X bądź USP Aminolift.
Co do BCAA - możesz zastosować wczesniej wspomniane preparaty aminokwasowe bądź zamiast nich zakupić odżywkę BCAA w stosunku 8:1:1 jak np. USP Modern BCAA bądź SAN BCAA Pro Reloaded (stosunek aminokwasów 12:1:1 + glutamina).
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ