15 lat , 179 cm, 71 kg, 8 mieśięcy stażu. Od początku nie miałem planu. Robiłem coś typu klata, i wybierałem różne ćwiczenia itp. Odkąd chodzę 4 razy tygodniowo trenuję zawsze 2 razy triceps, 2 razy biceps, 2 razy brzuch oraz na zmianę 2 razy większe partie mięśniowe i nie wiem, czy dobrze robiłem trenując biceps i triceps 2x w tygodniu jeszcze po 4 ćwiczenia. Moglibyście mi ułożyć jakiś sensowny plan? Patrzałem na internecie, ale nie wiem, który będzie dla mnie dobry. I jeszcze taka sprawa, że nie robiłem nóg i chciałbym właśnie zacząć
Ułożenie planu
Napisano Ponad rok temu
Split jest dla zaawansowanych którzy chcą popracować nad detalami..
Podstawowy błąd ludzi z małym stażem iść od razu w SPLIT.. jeszcze mi powiedz że od początku z siłownią SPLITEM ciśniesz..
FBW jest to trening najbardziej rozwijający i sam nim zacząłem ćwiczyć, nie można się ograniczać do splitu..
Napisano Ponad rok temu
Btw.. chcesz aby ktoś pomógł Ci ułożyć plan a gdy już masz okazję mówisz że go nie chcesz i wolisz innym to zdecyduj się czy chcesz pomocy czy nie. Jak przemyślisz to tutaj dokładam jeszcze do poczytania w pigułce o trneingu, jak nie to życzę powodzenia w męczeniu i katowaniu się splitem ze słabszymi efektami.
Napisano Ponad rok temu
Tak. Od początku zaczynałem splitem.. Tylko chodzi o to, że chodzę na tą siłownię już 8 miesięcy, ale napisane jest tam, że jest to trening dla początkujących, dlatego nie wiem, czy koniecznie to wybrać
Napisano Ponad rok temu
Stary, FBW to trening dla każdego bez względu na staż, mam większy od Ciebie a jade na takim planie. Poprostu FBW najlepiej oddziałowuje na mięśnie, w porównaniu do tego treningu, split to gówno jednym słowem... Wykonaj sobie taki trening i zobacz czy za łatwy dla Ciebie..A propo najlepiej zaczynać od FBW a nie od splitu, najczęstszy bląd
Napisano Ponad rok temu
Od następnego tygodnia zacznę FBW i po miesiącu zobaczę, jak tam efekty, tylko szkoda, że nie będę mógł porównać tego z efektami splitu, bo niestety nie notowałem postępu na bieżąco . A można trenować FBW 4 razy w tygodniu? Nie wiem, czy 3 to będzie dla mnie wystarczająco.
Napisano Ponad rok temu
Można trenować 3 i 4 razy w tygodniu, więcej nie zawsze znaczy lepiej.. Ale najpierw go spróbuj, bo widzę że przeceniasz swoje umiejętniości