uderzenie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najprostsze rozwiazanie? zaczni sie napierdalac z kims/workiem ;]siema mam takie pytanie w jaki sposob moge zwiekszyc sile uderzenia jedni mowia zeby isc na silownie ale pytalem sie ostatnio kolegi i mi powiedzial ze jak bede cwiczyl na silowni to bede mial wiecej sily ogolnie ale uderzenie bede mial slabsze bo bedzie ono wolniejsze
a ten twoj kolega to niech sie puknie w oko bo chyba wydaje mu sie ze na silownie chodzi sie tylko po to zeby miec wieksze miesnie ^^
pomogłem? daj "+" nie bądz pipa ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyprost Przedramion ze sztangielkami stojac
Pozycja wyjsciowa:
-Stajesz w rozkroku , wrekach trzymasz sztangielki przedramiona zgiete sztangielki blisko klatki (ustawione prostopadle do podloza)
Wykonanie:
-wykonujesz dynamiczny wyprost jednej reki
-w trakcie wyprostu nastepuje obrot ramienia (sztangielka ustawiona rownolegle do podloza)
-wrcasz do pozycji wyjsciowej i wykonujesz analogiczny ruch druga reka
to jest przydatnosc w boksie zwiekszy ci sile ciosów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Technika i jeszcze raz technika....
Napisano Ponad rok temu
Co racja to racjaJakich ja się tu rzeczy dowiaduje... Siła uderzenia pochodzi z nóg, skrętu całego ciała a siła mięśni to rzecz drugorzędna
Technika i jeszcze raz technika....
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kamyl no to po chuj cwiczysz na siłowni ?? jakby zaden np. bokser nie cwiczyl miesni to by miał chuja a nie strzała... wiadomo technika robi swoje ale silna łapa tez...
Postaw na przecież w siebie boxera i kulturystę, zobaczymy co się stanie po kilkunastu sekundach Tyle że trening pod sporty walki to zupełnie inna sprawa Trenuje się tam wytrzymałość,dynamikę to nie jest trening body building bo po chuj im to???? Na siłowni trenujesz siłę statyczną a boxerowi ona nie jest prawie potrzebna, dlatego wykorzystują siłą dynamiczną.Myślisz że bokser siłę ciosu by wyrobił na siłowni??? Możesz dostać strzała od chłopaczka 65kg który trenuje box i możesz mieć gwiazdki w głowie... Jeszcze zapominacie o jednym aspekcie... liczy się też precyzja uderzenia bo anwet niezbyt mocne uderzenie w szczękę może kolesia odesłać do sypialni a jak CI się trafi koleś naćpany albo najebany lub z twardą psychiką to zapewniam Cie że możesz go trafiać i będzie dalej szedł na ciebie, więc musisz go trafić w punkt bo inaczej lipa
r0cq zobacz jak trenują bokserzy na siłowni Siłownia w zawodowym sporcie walki to już norma ale nie można porównywać treningu strykte kulturystycznego do TRENINGU SIŁOWEGO dla zawodnika sportów walki !!!!!!
Tyle od mnie, jeżeli ktoś chce debatować to zapraszam
Pozdrawiam.