Troche mnie to niepokoi bo nie wiem czy takie coś jest raczej normalne u wszystkich ale wydaje mi sie że mój lewy biceps jest troche większy od prawego a jestem praworęczny ....
Dlaczego lewy biceps mam inny od prawego ?
Napisano Ponad rok temu
Mierzyłeś?
Taka genetyka poprostu. Ćwicz i nie patrz na takie detale
TKWM
Napisano Ponad rok temu
to normalne ciało nie jest symetryczne nie martw się i trenuj dalej
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
Nie możesz mieć 2 takich samych mięśni, tutaj nie widać takiej różnicy. Tak jak koledzy wyżej pisali, ćwicz i nie przejmuj się
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Grono osób których znam, często wmawiało sobie różnicę w wielkości mieśni, której defakto nie było. Znam też takich, którzy dla własnego lepszego samopoczucia raz na jakiś czas robili jedną serię więcej na ten niby 'mniejszy' mięsień, by poprawić swój komfort psychiczny.
Dla mnie to wymysl zbędny, kulturystą nie byłem i nie zamierzam byc, więc mieśnie cały czas traktuje jako efekt uboczny treningów, jednak jesli Tobie to przeszkadza, pomyśl, może też warto czasem coś takiego zrobić
"Jest jedno ludzkie ciało. Dopóki człowiekowi nie wyrośnie trzecia noga, albo ręka, wszystkie sztuki walki opierać się będą na tych samych zasadach" - Bruce Lee
Napisano Ponad rok temu
ok, dzieki wszystkim za odpowiedź to teraz już wiem że nie musze sie tym przejmować, wracam do treningów, dzięki
Napisano Ponad rok temu
Dorzuć z 30kg i wtedy zacznij przejmować się proporcjami i kształtem mięśni :-)
ps dysproporcja łapy często powstaje od onanizacji, najlepiej za każdym razem zmieniać rękę XD
Napisano Ponad rok temu
to jest normalne u mnie np między lewym, a prawym bicepsem jest ponad, pół cn rorznicy, ale im wiecej, masy tym mniej ta różnice widać..
Napisano Ponad rok temu
To normalne - nawet u zawodowych kulturystów widać, że biceps jednej ręki ma u nich inny kształt niż biceps drugiej ręki.
Weźmy za przykład chociażby Arnolda Schwarzeneggera jak był w szczycie formy - jeden biceps miał trochę bardziej kulisty od drugiego.
Tak jak pisze Haroldek48 - zbuduj więcej masy, a różnica nie będzie aż tak widoczna.
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.
Napisano Ponad rok temu
Zwiększ po prostu intensywność treningów na tą mniejszą rękę i staraj się wyrównać. Nie ma się czym martwić, nie jest to objaw żadnej choroby.
Napisano Ponad rok temu
dzięki za odpowiedzi, ale to i tak już nie ważne, w poniedziałek zrobiłem ostatni trening bo po 2 miesiącach nie zauważyłem żadnych efektów, jedynie schudłem z 3 kg nie wiem dlaczego, ciężko mi nabrać na masie tym bardziej mięsniowej, przez te 2 miesiące ćwiczeń jedyny efekt jaki uzyskałem to spadek siły i dlatego raz na zawsze kończe te pieprzone treningi bo to tylko strata czasu
Napisano Ponad rok temu
plan którym ćwiczyłem ... : http://forum-kultury...ra&fromsearch=1
Napisano Ponad rok temu
Użytkownik P4w3L edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzięki za odpowiedzi, ale to i tak już nie ważne, w poniedziałek zrobiłem ostatni trening bo po 2 miesiącach nie zauważyłem żadnych efektów, jedynie schudłem z 3 kg nie wiem dlaczego, ciężko mi nabrać na masie tym bardziej mięsniowej, przez te 2 miesiące ćwiczeń jedyny efekt jaki uzyskałem to spadek siły i dlatego raz na zawsze kończe te pieprzone treningi bo to tylko strata czasu
Nie wiem jak Ty ćwiczyłeś - ja wróciłem po dość długiej przerwie do treningów w drugiej połowie maja, a w przyszłym tygodniu w poniedziałek będę bił kolejne rekordy siłowe.
Dla przykładu zaczynałem od mocno zaniżonych ciężarów za powodu dolegliwości bólowych w stawach łokciowych (10 kg w seriach właściwych w prostowaniu przedramion stojąc z użyciem wyciągu górnego), a w nowym tygodniu, czyli za 5 dni będę robił w tym ćwiczeniu rozgrzewkę ciężarem 20 kg, a następnie wykonam 3 serie po 10 powtórzeń z ciężarem 35 kg w każdej serii.
Do końca roku mam zamiar w tym ćwiczeniu brać nie 35 kg, tylko 50 - 60 kg i to w każdej serii (!).
Oczywiście to ćwiczenie to tylko przykład, bo trenuję całe ciało, ze szczególnym naciskiem na nogi i plecy.
W każdym ćwiczeniu poczyniłem przez ostatnie 3,5 miesiąca ogromne postępy jeśli chodzi o siłę i zadowalające postępy jeśli chodzi o poprawę estetyki sylwetki (rekompozycja).
Jeśli nie pomogłem bezpośrednio Tobie, ale uważasz, że moja wypowiedź może być pomocna dla innych użytkowników, to możesz postąpić podobnie.