26 lat, 178cm, okolo 93kg, male. Witam chodzi mi o redukcje biegam w tygodniu po 4-5dni (okolo 13km) biore do tego thermal PRO (1-2 kaps.) zalezy od dnia, staram sie jesc do 5 posilkow ale codziennie to samo (musli, ryż-kasza jeczm i gryczana, kurczak, niestety schaby wiepszowe, jogurty lub serki wiejskie, oczywiscie na przemian...
Redukcja
Napisano Ponad rok temu
A masz obliczone dokładne zapotrzebowanie kaloryczne ?
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Kolego nie mam, z tego co mniej wiecej jem to około 120g musli crunche + mleko 0,5% na sniadanie, gotuje przykladowo torebke ryżu, smarze okolo 150 gram kurczaka + surówka (ogórek, pomidor, papryka + przyprawy albo marchewka i jabłko + oliwa z oliwek + przyprawy - na przemian) - to rozkładam na 3 porcje kolacja to kisiel + serek wiejski albo jogurt . nie licze kalori bo jeszcze w to sie nie bawiłem zawsze na oko robie i effekty jakies sa... a i biegam od 4-5 razy tygodniu po około 13km no i jak to za granica przy weekendzie browarka se strzele wiem ze to według sportowców nie zalecane ale tak robie i effekty sa
Napisano Ponad rok temu
Wiesz jeśli już na poważnie chcesz się za to zabrać to musisz obliczyć je właśnie. Tutaj jest specjalny kalkulator, zrób to, dalej też pomożemy KALKULATOR
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Twoje zapotrzebowanie kaloryczne wynosi:[/size]
2055 kcal[/size]
Aby schudnąc zapotrzebowanie koloryczne wynosi:[/size]
2885 kcal[/size]
- 15% białka: 433 kcal = 109 g
- 55% węglowodanów: 1587 kcal = 397 g
- 30% tłuszczu: 866 kcal = 97 g
Jakos mi sie wydaje ze Dużo wziąłem umiarkowany tryb bo nie wiedziałe jak to bieganie oznaczyc, prawie 2.9k kalori to moim zadaniem i tak dużo... a Ciekawo ile z posiłków tych swoich dostarczam...?
Napisano Ponad rok temu
Weź jakiś kalkulator z internetu i sobie z ciekawości zobacz. TO jest raczej norma, odejmij od tego 300 kcal.
Białko - ustalamy na 2g na każdy kilogram masy własnej ( przykładowo osoba ważąca 75kg powinna go spozywać 150g dziennie)
POZDRAWIAM