Prosił bym o plan treningowy 3 razy w tygodniu na Siłę z użyciem wolnych ciężarów i maszyn tylko uwagi są takie że jestem osobą 18nasto letnią i nie mogę obciążać biodra ponieważ miałem poważne operacje i nie wolno jest mi robić przysiadów ani żadnych ćwiczeń które mogły by mnie narazić na kontuzje biodra i przeciążenia biodra.
Prosił bym o plan treningowy na siłe
Napisano Ponad rok temu
Jaki jest Twój staż? Trzymasz dietę? Jeśli nie to nawet nie ma co się zabierać za tego typu trening. Plany na siłę z reguły są bardzo ciężkimi treningami i wymagają doskonałej regeneracji organizm, a jak wiadomo bez diety jest to niemożliwe.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
Mój staż to Rok i 4 miesiące w tym półtorej miesiąca przerwy ze względu na operacje prawie rok czasu ćwiczyłem w "piwnicy" dobrze zaopatrzonej (gryf olimpijski wyciąg ławeczki itp.) teraz poszedłem na siłownię i tu się zaczynają schody bo nie ogarniam tych wszystkich maszyn bo nie mogę wykonywać już przysiadów, martwego ciągu itd. .Tak trzymam dietę jem 5 posiłków dziennie o stałej porze co 3h z dużą zawartością białka (nabiał jajka i bardzo dużo mięsa ) ostatni posiłek to albo omlet na białkach albo ryba w zależności na co mam ochotę. Jestem osobą która ma tendencję do tycia więc unikam cukru i słodyczy.
Napisano Ponad rok temu
http://forum-kultury...-masa-siła-fbw/
Zobacz ten trening, może Ci podejdzie.
Ogólnie siła to nie plan treningowy, a metoda treningowa. Taki trening opiera się głównie na bardzo małej ilości powtórzeń i bardzo długich przerwach między seriami (nawet do 5min).
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan