![:cry:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/cry.gif)
![:cry:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/cry.gif)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jestem totalnym laikiem jesli chodzi o bieganie, ale zawsze zastanawialo mnie jak wygladaja stawy kolanowe takich ultramaratonczykow np. po 50 roku zycia. Balkonik, wozek, protezy? ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle, ze kazdy, kto zaczyna bic rekordy jest podejrzany. taka rzeczywistosc. nie mowie, ze mam cos przeciw, bo jest to dla mnie swoista kontunuacja optymalizacji treningu, ale nie oklamujmy sie. farmacja dziala.Novo myslisz ze Goggins jedzie na koksach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiesz, zycia mi nie odmieniles:)dzięki, ale przesadzasz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
masz racje nie mniej nie jest to tak jednoznaczne
mamy pewne przystosowanie do biegow dlugodystansowych
1. chlodzenie ciala poprzez umiejscowienie gruczolow potowych na calym ciele
2. duzy mozg
wbrew temu co napisales z czlowieka nawet kanapowca jesli nie ma nadwagi da sie w rok nawet niezbyt intensywnego treningu biegowego zrobic biegacza ktoremu jesli chodzi o wytrzymalosc niewiele ssakow mogloby dorownac (wsrod drapieznych chyba tylko psowate maja porownywalne mozliwosci pokonywania duzych odleglosci)
chociaz faktycznie jesli chodzi o aktywnosc fizyczna pierwotna to pilka nozna jest bardziej zblizowna biegowo niz maratony
I.
PS. Wspomniany Goggins zajechalby wytrzymalosciowo niemal kazde dzikie zwierze.
PPS. Dotrwanie w boksie w dobrym tempie wiecej niz 3 rundy to bardzie kwestia odpowiedniego gospodarowania energia i naturalnego luzu wynikajacego z doswiadczenia niz faktycznie kondycji (przynajmniej na poziomie bardzo amtorskim).
Nie wierze ze Freddie Roach i jego pomocnicy (ktorzy biora ponad banke zielonych za przygotowanie do walki) kaza biegac Mannemu Pacquiao tylko dlatego ze "w boskie sie zawsze biegalo"
Napisano Ponad rok temu
Anekdotyczne:(...)podobnie zwróćcie uwagę jak biegają 6-10 letnie dzieci- to jest naturalne wykorzystanie zdoności biegania- ruch w pełnym zakresie bliski 100 % maksymalnej prędkości sużący do szybkiego zbiżenia się do bliskiego celu.(...)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przecież w przypadku 2.5 letniego dzieciaka próba pójścia 100 metrów na plac zabaw bez zatrzymywania się w celu zabrania fajnego kamyczka z chodnika, albo ślimaka z krzaka, albo po prostu żądania "na rączki" wyczerpuje go totalnie. Rzeczywiście trudno mi sobie wyobrazić maratończyka zbierającego po drodze maratonu wszystkie ślimaki z ligustrowego żywopłotu.ale chyba zgodzisz się ze mną, że nawet to półgodzinne bieganie nie przypomina jednostajnego szurania maratończyka
co ciekawe takie ciagle pozostawanie w ruchu jak opisałes wydaje się w ogóle dziecka nie wyczerpywać podczas gdy próba kikusetmetrwaego truchtania wyczerpuje je totalnie
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Trening cardio. Trening aerobowy. Spalanie kalorii |
Odchudzanie |
|
![]()
|
||
Masa - intensywne cardio |
Dieta |
|
![]()