zapytanko...1 dan
Napisano Ponad rok temu
chodzi mi o egzamin na 1dan... mianowicie czy ktos widzial/zdawal/slyszal zeby trzeba bylo kopac na takim egzaminie techniki nozne w powietrze tak jak na kolorowe paski? np.jak zdawalem na 1kup to kopalem wszystko jak leci(8-10 powtorzen na kazda noge) od ap chagi az do 360 bandae dollyo itepe... i musze przyznac ze malo pluc nie wyplulem...
ja kiedys widzialem egzamin na dana i tam nikt nie kopal w powietrze... bylo "tylko" lamanie desek, uklady, samoobrona no i walki(krokowe i wolna)... aha oczywiscie zapomnialem o teorii...(trudna jest? :? ... chodzi mi o to czy mozna sie tego nauczyc z jakiegos innego zrodla niz encyklopedia tkd... a moze ktos poda przykladowe pytanie? tylko nie takie w stylu:"stan w pozycji...")
przepraszam ze sie tak rozpisalem;
z goory thx
pozdrawiam, majki
Napisano Ponad rok temu
Pozdrówka.
Napisano Ponad rok temu
"Dlaczego kopnięcie w bok nazywa się yop cha jirigi i co to oznacza?"
Napisano Ponad rok temu
Pytanie na egzaminie na 1 dan na ,którym więkoszsc zdających się pomyliła :
"Dlaczego kopnięcie w bok nazywa się yop cha jirigi i co to oznacza?"
zawsze myślałem że to wiem... ale skoro większość się na tym pomyliła to zgłupiałem(juz nie jestem pewien czy wiem... :? ) chyba yop - bok; cha - (chyba skrót od chagi-kopnięcie); jiurugi-uderzenie ... wynikałoby z tego "kopnięcie-uderzenie w bok"???
przedstawcie swoją interpretacje ... albo oWat jesli mozesz napisz od razu prawidłową odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kombinacje nożne
- Ponad rok temu
-
starty ITFowcow na 'obcych matach' ; )
- Ponad rok temu