Ile razy w tyg. Biceps
Napisano Ponad rok temu
dlatego ćwicze biceps i triceps żeby chociaz to mi nie zeszło bo przed tem chodziłem na siłke 3 lata . i teraz chciałbym wiedzieć ile razy wtyg. moge ćwiczec biceps i triceps ?
chyba nie ma sensu ćwiczyc go codzienie ?
Mam tylko hantle w domu 20 kg obciążenia .
Napisano Ponad rok temu
mniejsze partie miesni regeneruja sie 2-3 dni wiec 2 razy w tygodniu to chyba maxSiema Prsił bym bardzo rade postanowiłem jednak ćwiczyc ( Mam złamane palce sródstopia w gipsie ) Ale moge wykonaywać ćwiczenia na siedząco
dlatego ćwicze biceps i triceps żeby chociaz to mi nie zeszło bo przed tem chodziłem na siłke 3 lata . i teraz chciałbym wiedzieć ile razy wtyg. moge ćwiczec biceps i triceps ?
chyba nie ma sensu ćwiczyc go codzienie ?
Mam tylko hantle w domu 20 kg obciążenia .
Daj + jak pomogłem;)
Napisano Ponad rok temu
Także uważam że raz w tygodniu w zupełności wystarczy ale tak na maksaRaz a dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dwa razy w tygodniu mac 6 serii na trening.
Nie udzielam pomocy na PW / PM / Priv. Wszelkie pytania proszę pisać na forum, w temacie otrzymasz więcej opinii.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zarówno biceps jak i triceps wymagają 72 godzin minimalnego czasu na regeneracje, także niedopuszczalne jest trenowanie tych partii ciała codziennie a nawet co drugi dzień, czy trzeci dzień. Powinno się go trenować raz w tygodniu, ewentualnie początkujący mogą go trenować dwa razy , gdy jeszcze nie umieją stosować poprawnych technik ruchu czy nie są obyci z ciężarami i ich trening nie doprowadza jeszcze mięśnia do stanu dotrenowania, ale z 36 miesięcznym stażem takie pytanie? Nasuwa się teoria czy przypadkiem tak nie trenowałeś. Aż strach pomysleć.
Dobrze, że teraz jest internet, można poczytać to i owo, bo gdyby niektórzy zaczynali wtedy co ja i wielu innych z tego forum to pourywali by mięśnie i przetrenowali w pi..um.
wg mnie zależy jak się komu regenerują miessnie ja cwicze bic 4 razy w tyg i wcale nie jestem przetrenowany a 2 miesiące z 32 na 36 cm
Napisano Ponad rok temu
O jak to chyba na tą siłkę słabo uczęszczałeś przez te 3 lata skoro nie wiesz takich rzeczy 1 do 2 treningów
małe sprostowanie: jeżeli czas regeneracji mięśni to 2 dni, w takim razie można je ćwiczyć dnia trzeciego, od ostatniego treningu, ergo można to zrobić max 2 razy w tygodniu, a nie 3. kwestia interpretacji. pomijając tę małą nieścisłość, też robię raz a dobrze bicka
edit: wydawało mi się przez chwilę, że to było do mnie, bo mam staź 3+, ale jeszcze raz czytając wszystkie posty, chyba się myliłem .
Napisano Ponad rok temu
I chodzi o to żę nic innego nie robie albo ogladam tv albo siedze na necie i duzo spie , napewno szybcioej regeneruje sie mieśnie w tykie układzie .
A jest mi to na ręko bo inne partie mięśni mam dość dobrze rozwinięte a w bicepsie mam gdzies 37 wiec jest nad czym pracować .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moge mieć z 50 kg obciążenia wiec juz cos mozna działac ....