ból w biodrze.
Napisano Ponad rok temu
Od dłuższego czasu (około 5 tygodni) odczuwam ból w lewej pachwinie. Na początku bolało niemal przy każdym ruchu a najbardziej jak próbowałem zrobić ruch do swingów kb lub martwy ciąg na jednej nodze. Aktualnie ból jest prawie tylko w momencie kiedy jakoś bezwładnie poleci mi noga np. w momencie rzutu lub gdy podczas wznoszenia nogi w kierunku klatki piersiowej zrotuje kończyne kolanem do środka.
Mógłby mi ktoś powiedzieć jakieś swoje typy co to może być i poradzić do jakiego specjalisty się udać? Byłem u lekarza stwierdził, że nie wie co mi jest i zaleca przerwę w treningach około 3 tygodni...
Wolałbym żeby człowiek, który się tym zajmie powiedział mi co to i jak się tego pozbyć. Nie wiem do kogo iść ortopedy, lekarza medycyny sportowej, fizjoterapeuty ?
Napisano Ponad rok temu
Tyle mi powiedział. Kazał wygrzewać i tyle. Żadnych leków czy dalszych wskazań. Chociaż chciał mnie wysłać jeszcze na fizykoterapię, ale to był listopad (2011, wtedy jeszcze nie biegałem, więc moje obecne bieganie nie ma z tym związku) i limity na ten rok się wyczerpały ;-) .
Przestałem kopać wysoko i nie rozciągam bioder (kręcenie biodrami) i przestało mi to doskwierać.
Napisano Ponad rok temu
Może też udam się w takim bać razie do ortopedy. Dzięki za odpowiedź
Napisano Ponad rok temu
Czasami też mam taki ból, szczególnie w lewej pachwinie. Chyba dlatego, że lewa noga jest gorzej rozciągnięta i trudniej jest ją rozciągać, dlatego na tę stronę bardziej kładę nacisk przy rozciąganiu. Podejrzewam, że są to przeciążone ścięgna przyczepów mięśni uda - może nawet jakieś ich zapalenie. Jak sobie robię przerwę kilka dni, to ból ustępuje. Dlatego na zdjęciu raczej nic nie wyjdzie. Chociaż tymi sprawami powinien zająć się ortopeda, to ja jednak bardziej obstawiam albo lekarza sportowego, albo reumatologa. Bardziej sportowy, bo reumatolog pewnie każe przestać się ruszać ;-)
Napisano Ponad rok temu
Pewnych odpowiedzi nie ma, pewne jest tylko to, ze trzeba szukać aż się znajdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ból łokcia.
- Ponad rok temu
-
Jiaogulan
- Ponad rok temu
-
Czy można ćwiczyć bjj z wszczepionym rozrusznikiem serca?
- Ponad rok temu
-
zuo, agresja, na pelnej k..wie z pletwy w bule
- Ponad rok temu
-
Uszkodzenie łąkotki przyśrodkowej II stopnia
- Ponad rok temu
-
Wyciecie pecherzyka zolciowego a sporty walki
- Ponad rok temu
-
Skurcze i ból? mięśni