Od tłustej świni do miss bikini
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co to są kółka i planki?
A ćwiczenia na brzuch w P90X wyglądają tak:
Laska tylko pojebała kolejność rowerków. Najpierw jest standardowy, a potem jest odwrotny.
Na każde ćwiczenie jest ok. 40 sekund z dwusekundową przerwą pomiędzy.
Pierwsze ćwiczenie spokojnie robię.
Pod koniec pierwszego rowerka już mnie stawy nakurwiają.
Drugiego rowerka już połowę zrobię (mam więc ok. 20 sekundową przerwę)
Crunchy frog zrobię dosłownie ze 2 powtórzenia.
Jak widać, ciężko będzie z nieodrywaniem lędźwi od podłoża, bo same ćwiczenia zakładają inną pozycję.Upewnij się że nie odrywasz odcinka lędźwiowego od ziemi w czasie podnoczenia NN i że brzuch jest w napięciu.
Hmm.
A jak będę się katował tym ćwiczeniem mimo bólu, to jakoś to wyćwiczę i z czasem problemy miną, czy nabawię się kontuzji?
Ćwiczenia na brzuch wykonuje się wg planu 3x w tygodniu.
Napisano Ponad rok temu
plank
jak bedziesz katowal dalej, to sobie wyrobisz zginacze bioder, a nie brzuch (i ew. imbalans)
miesnie brzucha sluza trzymaniu prostego korpusu, ew zginaniu kregoslupa. nie ruchom nog
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Muszę się też zabrać znowu za p90x może twoje wpisy mnie trochę zmotywują. A zauważyłeś ogólną poprawę kondycji po tych 30 dniach?
Jest naprawdę duży wzrost kondycji.
Gram co weekend albo mecz futsalowy w lidze albo sparringi.
Wytrzymuję ponad 3x dłużej na pełnych obrotach w stosunku do czasu sprzed zaczęcia P90X.
Kurde.
Brzmię trochę jak jakiś neofita albo sekciarz. Ale nie jarałbym się tym tak bardzo, gdyby nie efekty...
Zaktualizowałem ostatnie fotki na blogu. Teraz obie (sprzed 30 dni i po) są z półprofilu.
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Spoko. Nie mam nic przeciwko.Nie mogłem się powstrzymać. Udostępniłem Twojego bloga na FB.
Pytanie tylko, czy w ramach pośmiewiska, czy nie? ;-)
Napisano Ponad rok temu
Jak widać, ciężko będzie z nieodrywaniem lędźwi od podłoża, bo same ćwiczenia zakładają inną pozycję.Upewnij się że nie odrywasz odcinka lędźwiowego od ziemi w czasie podnoczenia NN i że brzuch jest w napięciu.
W tych ćwiczeniach gdzie leżysz na plecach, stosuj się do moich uwag. W pozostałych, gdzie ćwiczysz siedząc tylko na tyłku a NN i T są w powietrzu, musisz zwracać uwagę na prawigłowe ułożenie lęździ, nie możesz się za nadto lordozować, czyli odginać w tył.
To jest jeden z powodów dlaczego nie jestem fanem takich zestawów, szczególnie ściąganych z neta. Bardzo często jest problem z ich wykonaniem.
Napisano Ponad rok temu
To jest jeden z powodów dlaczego nie jestem fanem takich zestawów, szczególnie ściąganych z neta.
O przepraszam.
Kupiłem oryginał
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek pochwalam zachowanie polegające na nieokradaniu ludzi, którzy się na tym namęczyli
Napisano Ponad rok temu
tak podejrzewalem, ze kupiles - i bardzo dobrze bo czlowiek bardziej szanuje takie rzeczy jak za nie zaplaci, w pewnym wieku jak cie juz stac i wiesz ze bedziesz uzywal to nie wypada jechac na jakiejs lewej kopii z neta co 1/3 opcji nie dziala:)
Napisano Ponad rok temu
W niektórych DVD ripach po 30 minutach rozjeżdża się audio z obrazem i głos mam nawet do 2 sekund wcześniej.
No i kompa do TV nie muszę podłączać, tylko płytkę do PlayStation wrzucam i voila!
Normalnie zestaw podstawowy (bez gearu) kosztuje 120$.
Mi się udało okazję złapać.
Koleś dostał 2 zestawy w prezencie dla siebie i żony.
Używają jednego, a drugi mi popchnęli za 200zł z kosztami wysyłki.
Napisano Ponad rok temu
wow to sie nazywa marketing.Normalnie zestaw podstawowy (bez gearu) kosztuje 120$.
Swoja droga fajnei ze to wszystko zapisujesz - sa takie badania, ze sam fakt - ludzie prowadza dziennik wagi i postepow (bez zadnej diety czy cwiczen, po porstu zapisuja wage i co zjedli) sprawia ze chudli
Napisano Ponad rok temu
2 dni temu zamiast Yogi (trening w ramach P90X) poszedłem na pobliską siłownię na Indoor Cycling.
Bardzo mi się podobało. Zwłaszcza, że lało się ze mnie tyle potu, ile z Chutes Niagara.
Problemem był ból nie tyle ćwiczonych w tamtym momencie ud czy łydek co śródstopia.
Musiałem średnio co 2 minuty przerywać ćwiczenia na rozluźnienie stóp.
Znowu coś źle robię?
Ja jebię.
Brzuszków niet, bo boli miednica.
Rowera niet, bo bolą stopy?
Come on...
Napisano Ponad rok temu