SUBMISSION FIGHTING
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawsze bylem piknikowym entuzjastą bjj ale nawet na tych rzadkich treningach, na których byłem kończono przez dżwignie na nogi co chwila a teraz wybrałem się do copy- wytłamsił mnie przez cała waleczkę jakiś gość w żółwiu a kiedy w końcu po wyczajce z zółwia złapałem balaszke ze skrętówką to zaczął się drzeć ,że nie można :nie:
W ogóle chyba kiedyś w bjj w polsce była inna atmosfera gloryfikowano kończenia a pozycje traktowano dość driąco
Jeśli czegoś nie myle to obecny tu KP opowiadał, ze na jakimś turnieju obskakiwał go jakiś koleś i wygrał walkę punktami chociaz nic mu nie zrobił.
teraz bjj jest bardzo sportowe- i trenuje się pod punktacje na zawody
Napisano Ponad rok temu
Mi kiedyś w niebieskich ktoś zrobił wlasnie balaszkę i też zaprotestowałem, że nie można - bo takie są przepisy i nie ma co się dziwić. Czasem umawiamy się z kolegami, że z pełnymi dźwigniami na nogi, ale o ile nie jest się brązem trzeba się dostosować do tych technik kończących, które są w twojej dywizji pasowej
Skrętówka w BJJ szmaciarskim jest zabroniona, w dodatku panuje całkiem słuszne przekonanie, że jest kontuzjogenna. Więc jeżeli doszedłeś do skrętówki to nie ma co się dziwić reakcji.
Trenuje się pod punktację na zawody, ale walka zależy od Ciebie. Możesz przecież stracić pozycję, jeżeli chcesz powalczyć dynamiczniej i nie przejmować się tym, że zostałeś sweepnięty.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pomoc w dobraniu rozmiaru gi
- Ponad rok temu
-
walki polaków na adcc
- Ponad rok temu
-
Ryoku Dojo Grapplers Cup I - Rzeszów
- Ponad rok temu
-
BJJ dla gimnazjalistów w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Nowy czarny pas BJJ
- Ponad rok temu
-
Michael Langi i Sergio Moraes W Polsce
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM BJJ BYDGOSZCZ 06.08.2011
- Ponad rok temu
-
Radek Turek jedzie na ADCC
- Ponad rok temu
-
Do jakiego kraju na wakacje żeby wypocząć i potrenować?
- Ponad rok temu
-
NAJWYŻSZE STOPNIE BJJ NA ŚWIECIE
- Ponad rok temu