Jakie piguły na stawy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jak trenujesz i na ile Ci rodzina pozwala, ja mam tylko jednego do ogarnięcia
Napisano Ponad rok temu
Edytka. Cham ze mnie, oczywiście dziękuję.
Napisano Ponad rok temu
Wszystko to po konsultacji względem stanu kolan z lekarzem sportowym, ale to już wiesz Dodam, że ponadnormatywna masa ciała stawom nie służy...
Napisano Ponad rok temu
W 93 roku przechodzilem cala sciezke bokserska badan ( z osimiu specjalistow jak dobrze pamietam) na Wawelskiej i nic nie stwierdzili. Zostalem normalnie dopuszczony do treningow na Gwardii.
ps. gdzie ten przycisk podziekuj ?
Napisano Ponad rok temu
btw, od 93 moglo sie wiele zmienic
Napisano Ponad rok temu
jeśli zadziałało to jedz. placebo czy nie placebo, ważne żeby działałoHejo!
Jakie piguły są teraz dobre na bolące stawy? Chodzi głównie o kolana. Dla znajomego, który ma 50+ lat. Ponoć mechanicznie w porządku czyli więzadła, łąkotka itp są całe a powycierane ma jakieś chrząstki.
Ja kilka lat temu zeżarłem całe opakowanie jakiegoś specyfiku z glukozaminą i przeszło - nie boli do dzisiaj - ale z tego co czytam to opinie są różne. Więc co mógłby spróbować? Jakieś produkty z kolagenem?
Forum przeszukałem - ale dość historyczne są posty a specyfiki powstają coraz to nowsze.
Pozdrówki
warto jeść jak najwięcej rzeczy z żelatyną no i nie ma zmiłuj, neopreniki na kolana to podstawa. starość nie radość... mnie zimą kolano boli same z siebie jeśli na mróz wyjdę bez neoprenu na nim.
białko żelatynowe i dobre rozgrzanie (ukrwienie) no i odpocznij po prostu... acha, i nadwagę zdałoby się zrzucić zużyta jest chrząstka a jej nie odbudujesz niczym, co byś nie zjadł. chyba że sterydami...
trenując sztuki alki i dodatkowo robiąc siłkę nie powinno się robić głębokich siadów ze sztangą. czemu? bo i tak ma się kolana permanentnie poprzeciążane więc nie ma co ich dorzynać sztangą. jak to mojemu koledze, 25 lat, powiedział ortopeda sportowy: pana kolana mają już 70 lat!
Napisano Ponad rok temu
jeśli zadziałało to jedz. placebo czy nie placebo, ważne żeby działało
Mnie nie trzeba - już mnie nic nie boli. No chyba że się przywalę. Ale takie bóle "reumatyczne" przeszły wtedy i nie wróciły.
Jak napisałem, specyfik ma być dla kolegi 50+ lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś próbował ten specyfik [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ? Jak długo można przyjmować glukozamine? Cały czas czy robić przerwy?
w ulotkach zazwyczaj podają żeby robić przerwy co plus minus dwa miesiące, lekarz też mi kiedyś coś wspominał że nadmiar glukozaminy może obciążać wątrobę.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
uraz nadgarstka
- Ponad rok temu
-
Jaki lek rozluzniajacy bez recepty na korzonki ?
- Ponad rok temu
-
wołowina w PL
- Ponad rok temu
-
Organic to pic na wodę
- Ponad rok temu
-
Fotki i Linki- (Sport i Zdrowie)
- Ponad rok temu
-
Jak żyć? Sport bez sportu - joga fitnesy pilatesy etc...
- Ponad rok temu
-
Plecy BJJ
- Ponad rok temu
-
Sauna infrared
- Ponad rok temu
-
Masc rozgrzewajaca
- Ponad rok temu
-
Biegamy zimą