Seminarium szkoleniowe z p. MOSHE GALISKO
Napisano Ponad rok temu
Na jasną cholerę rozbijać szybę łapą skoro o wiele lepiej sprawdza się broń do tego? Szybciej bezboleśnie i bez kontuzji... zanim padnie sugestia, że chodzi o umiejętności. Oczywiście, tylko zawsze może pójść coś nie tak jak zaplanowano...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uważam ze ta technika doprowadzi do poważnych kontuzji lub śmierci blokowanie ataku z góry jedna ręką gdzie atak nożem może być wielopłaszczyznowy wykonywanie bloku i uderzenia jest bardzo ryzykowne bo ani nie zrobisz dobrego bloku ani silnie nie uderzysz, facet pociągnie atak do dołu siłą reki i zamachu i masz wbity nóż,
Wziąłem sobie do serca twoje słowa i przeprowadziłem eksperyment Poprosiłem najsilniejszego byczka z zaprzyjaźnionej sekcji o pomoc, założyłem sobie i jemu ochraniacze na przedramiona (żeby upewnić się, że będzie rzeczywiście uderzał z całej siły) i przetestowałem kwestionowaną przez ciebie obronę. Okazało się, że nawet uderzając z całej siły nie był w stanie jej przejść. Obronę wykonywałem zarówno w sposób prawidłowy, blokując uderzającą rękę na samym początku jej ruchu, jak i w sposób nieprawidłowy, jako technikę "ostatniej szansy" gdy atakująca ręka napastnika ma już dużą szybkość i siłę. W każdym wypadku obrona zatrzymała atak.
Czy warto chwytać rękę napastnika trzymająca nóż? Zdania znawców są podzielone. Niektórzy twierdzą, że powinno się ją przechwycić i unieruchomić zanim przystąpi się do kontrataku, inni uważają, że trzeba od razu kontratakować. Osobiście podzielam zdanie Richarda Dimitri, które brzmi: "To zależy" . Zależnie od sytuacji albo chwytamy rękę z nożem i rozwalamy przeciwnika, albo uderzamy bez przechwycenia, albo (najlepiej) uciekamy.
Pozdrawiam, Thufir
Napisano Ponad rok temu
O nożach można pisać dużo ulica i tak to zweryfikuje.
Napisano Ponad rok temu
1. fajny,
2. chujowy,
3. pedalski.
lewro odnoszę wrażenie ze jeżeli ktos robi cos inaczej niż ty, to znaczy ze robi to albo pedalsko albo chujowo. Zaraz zaraz - Thufir nie zamieścił filmu!!! :twisted: ale wiesz co? - wierze mu, bo postąpiłem jak on i to kilka razy i moje wnioski sa podobne. Ty zaś mógłbyś zainwestować 100 i pojechać na złom to byś sprawdził czy pisze bzdury.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MCMAP
- Ponad rok temu
-
SEMINARIUM KRAV MAGA JEAN MICHEL LEHRO
- Ponad rok temu
-
Emerson Combat System