Dieta Paleo: rady, doświadczenia, pytania, odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
i druga sprawa : jeżeli chodzi o tą fitynę to jak to jest gdy je się płatki zbożowe z mlekiem ? czy w takich płatkach nadal jest aktywa fitynaza ? czy ogólnie takie płatki można jeść?
Napisano Ponad rok temu
Druga sprawa: nie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
oczywiście pozostają mu do rozstrzygniecia takie drobnostki jak upolowanie mamuta, widocznego gdzieś w okolicach horyzontu, obrona zdobyczy przed stadem hien , ewentualnie szablastozębych ( tu już bardziej samego siebie), wyciągnięcie jaj z gniazda ukrytego gdzieś w trawie, i przegryzienie owocem, który w kwietniu jeszcze nie dojrzał...
ale jasne wszystko można rozpisać
ten homie to kolejny mardox?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie jak sie juz dojebalem do tego Epsom kurwa do siedziby mojej korpo i musialem isc sie nazrec na stolowke bo oczywiscie korpo oszczedza wiec jestesmy w srodku dupy - dookola laka - to juz opcji low-carb nie ma (bo za droga) wiec musialem wpierdolic jakies fryty olane ochydnym slodkawym sosem.
Ale milo ze swiat sie uczy. Ogolnie kolejny minus paleo - na miescie z szybka przekaska jest ciezko chyba ze w restauracji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A pierwszą stronę czytałeś ? Tam napisane co i jak jeśli chodzi o zasady. Jak byś co do tych zasad miał wątpliwości to pytaj o coś konkretnego.No ja przyjalem wczoraj z bulka i byl wysmienity ale wtedy jeszcze nie wiedzialem co to paleo (w zasadzie to dalej nie wiem)
Napisano Ponad rok temu
to jest tez dosc dobre
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Normalnie bym tak zrobil ale IF ma 2 efekty uboczne;wtedy trzeba stosowac intermittent fasting
moze robic hustawke nastrojow i moze mi walic z japy - o tym 1 czytalem nawet jakies opracowanie naukowe...
wiec jak jedziesz tak jak ja do korpo sie pokazac jaki jestes zajebisty i ze maja ci dac zeby twoje lokalne korpo cie nie zwolnilo vel wyslalo do piaskowych dziadkow w Bahrain - hustawki nastrojow i odory z jamy ustnej nie pomagaja:)
Przyznam ze z IF mialem swietne efekty jak stosowalem na raz z paleo,
a dzieki za ten chart - zonie wydrukuje, w koncu sie przeknowertowala na moja diete
Napisano Ponad rok temu
Do rozwiązywania problemów człowieka paleo, stosuj dietę paleo.(...) wiec jak jedziesz tak jak ja do korpo sie pokazac jaki jestes zajebisty i ze maja ci dac zeby twoje lokalne korpo cie nie zwolnilo vel wyslalo do piaskowych dziadkow w Bahrain (...)
Do rozwiązywania problemów człowieka korpo, stosuj dietę korpo.
Napisano Ponad rok temu
To popatrz na tych co problemy korpo rozwiazuja dieta korpo jak udeza w 40stke:) albo im brzuch ledwo pasek opina na ostatnia dziure albo jak kolega obok, krag mu poszedl w krzyzu.Do rozwiązywania problemów człowieka korpo, stosuj dietę korpo.
Nastepnym razem po porstu sobie w pojemniczek zapakuje zarcie:)
Widzialem kiedys takiego faceta - jak uderzala moda na paleo dobrych kilka lat temu, on chyba jadl glownie mieso, niezbyt dogotowane, wszedzie biegal na boso itd. no i niestety troche go koledzy z biura wyalienowali:)
Napisano Ponad rok temu
Wydaje mi się że po prostu nie można się zwariować.
Lubię krwiste steki a nie niedogotowane mięso
Napisano Ponad rok temu
to jest tez dosc dobre
"is it a fruit or vegetable - yes/no"
ej a wszelkie sosy jak się mają do paleo?
Napisano Ponad rok temu
Wciąż aktualne jest pytanie: "Is it a vegetable?" Jeśli sam sobie zrobisz sos pomidorowy z pomidorów albo np. salsę z pomidorów i awokado, to pewnie, czemu nie. Niektórzy twierdzą, że majonez też może być. Ale już ketchupy czy inne gotowe sosy raczej odpadają, bo zawierają cukier, konserwanty i często skrobiowe zagęszczacze.ej a wszelkie sosy jak się mają do paleo?
Z drugiej strony nie można się dać zwariować. Ja np. często smażę sobie trzy-cztery piersi kurczaka ze słoikiem indyjskiego sosu Patak's, który lubię mocno zredukować, bo jest wtedy bardziej aromatyczny - tak, żeby tylko oblepiał trochę mięso, a nie żeby w nim plywalo. W tych proporcjach uważam, że jest ok. Ale też nie trzymam się diety paleo w 100%.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze dla tego że zazwyczaj są słodzone, solone i często dodawane są wzmacniacze smaku w klimacie glutaminianu sodu, nie mówiąc już o konserwantach.
Majonez muszę wreszcie się zmusić i zrobić domowy.
Napisano Ponad rok temu
Z ciekawosci kiedys sprawdzilem i akurat glutaminian sodu nie jest jakis specjalnie szkodliwy dla zdrowia.w klimacie glutaminianu sodu
Niestety prawda jest taka ze nie da sie w 100% zyc zdrowo i zawsze robic swoj keczup i swoj majonez.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapalenie ścięgna achillesa
- Ponad rok temu
-
Skórcze porasęty
- Ponad rok temu
-
sen polifazowy
- Ponad rok temu