Odżywka na mase przy sw
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znalazłem 3,2kg białka + jakiś stack kreatynowy i zaciekawiło mnie to w dodatku cena nie jest zła
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bo te "pare kilo" to glownie woda i glikogen. nic dziwnego ani zaskakujacego. jak ci "wejdze" powiedzmy 5kg, to z tego 2 to jest woda, 2 to glikogen, .5 to tluszcz i .5 to miesien. tak to jest. szczegolnie, ze miesiac to dosc krotko na cokolwiek. nie mowie, ze nie warto, tylko nie spodziewaj sie jakichs super wynikow. jak 1-2kg nabierzesz samego miesnia to wynik swietny. mi nabranie "stabilnych" 10kg zajelo ponad rok.Znowu inny kolega bral mono weszło mu te pare kg, rzucil silke poszedl na boks , all spadlo. Czy jak bym sie odpowiednio odzywiał - czyli po kazdym aerobowym i silowym treningu posilek zjedzony w odstepie max.15 min nie bylo by spadków?
te 15 minut to tez zadna magiczna liczba, nawet jak i godzine po zjesz to nic ci sie nie stanie. za to przy silowym zjedz i przed, i po.
a opis teg obialka mnie rozwala
tak naprawde to jedyne co moze miec znaczenie to BCAA vs whey (serwatka) vs ew kaseina (na noc). przy "naszym" poziomie to wg mnie nie ma co marnowac kasy cos innego niz te 3. ot, zeby bylo wiecej bialka jak sie komus nie chce miesa przygotowywac.
kogan, a po co komus SW?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kreatyna nie "pomaga wchlaniac wode", efekte ubocznym jest zatrzymywanie wody (i glikogenu) w miesniach. jak nie brales wczesniej, to spokojnie mozna mono. sam biore tylko mono od lat. *podobno* jablczan ma mniejsze zatrzymywanie wody.
jak mowilem, nie wiem, czy zobaczysz "jak to dziala", bo to "tylko" bialko.