suplementy przy cyklu na masę
Napisano Ponad rok temu
Jeśli moglibyście pomóc będę bardzo wdzięczny
Napisano Ponad rok temu
kreatyne, ja zawsze biore mono, bo mi sie nie chce kombinowac :roll:
no i jak na mase to gainer, zeby latwiej bylo kalorie zwiekszyc.
masa jest prosta; jesc, spac, robic przysiady + cokolwiek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jaki gainre bys polecil? Kawy pije i to sporo A moze jakis stack kreatynowy?
shotgun! kurde nigdy nie brałem ale zawsze chciałem go spróbować
z tych co brałem:
hemorush - polecam pół miarki, więcej kończyło się wizytą na kiblu albo baaardzo nieprzyjemnym treningiem
nitro - nie za wiele pamiętam - jedynie, że spoko się ćwiczyło
cell pump (to był stack, c nie? ) - tak jak z nitro
Napisano Ponad rok temu
jakbys byl w uk, to bym ci polecil . jakis co ma duzo bialka i wegli, z dobrych zrodel. ja np jem taki:jaki gainre bys polecil? Kawy pije i to sporo A moze jakis stack kreatynowy?
Per 100g:
Energy: 411.0Kcal
Protein (as-is): 34.0g
Carbohydrates: 46.0g
of which sugars: 9.8g
Fat: 9.8g
of which saturates: 1.6g
Dietary Fibre: 3.3g
Carb Blend (Maltodextrin & Ultra Fine Oats)
Protein Blend (Whey Protein Concentrate, Milk Protein, Whey Protein Isolate & Egg Albumin).
ale chyba bede zmienial na rzecz tych "ultra fine oats" jako wegle, i Impact Blend (Whey Protein Concentrate* and Whey Protein Isolate*) jako bialko.
jak pierwszy raz to nie widze sensu wydawac kasy na stacki etc. jak naprawde chce mase, to jak pisalem: jesc, spac, przysiady*, reszta to dodatki.
* ale mowimu tu o duzej liczbie powtorzen z duzym obciazeniem, m. in. slynne 20 powtorzen z 10RM.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak pytałem o kreatyny czołowego gościa od przygotowania fizycznego zawodników MMA w Polsce, to mówił, że od wszystkich stacków, jabłczanów i innych zdarzało się jego podopiecznym tylko dostawać sraczki. Polecał monohydrat, od siebie mogę polecić Universala, na mnie dobrze działa, a wiem, że i znajomi byli bardzo zadowoleni.
ja znam z kolei dobrych zawodnikow ktorzy chwala sobie stacki...wyzszosc innych forma nad mono tez jednak czuc-sam bylem przeciwnego zdania dosc dlugi czas(teraz "lepsze" formy" sa czesto w podobnych cenach co mono, albo niewiele drozsze)...
jesli chodzi o suple podczas budowania masy to:
BCAA-okolotreningowo 10g przed i po treningu
kreatyna-2x 5g dziennie, jedna dawka po treningu
jakis komplex witamin
ja jeszcze sobie chwale betaalanine w dawkach 2x 2,5g dziennie
jesli chodzi o stacki to white flood-bez kreatyny wiec mozna jesc pomiedzy cyklami kreatynowymi i bdb jest jeszcze big bang ze scitec...to moim zdaniem czolowka jesli chodzi o stacki bez geranium-geranium nie tykam
Napisano Ponad rok temu
Jak pytałem o kreatyny czołowego gościa od przygotowania fizycznego zawodników MMA w Polsce, to mówił, że od wszystkich stacków, jabłczanów i innych zdarzało się jego podopiecznym tylko dostawać sraczki. Polecał monohydrat, od siebie mogę polecić Universala, na mnie dobrze działa, a wiem, że i znajomi byli bardzo zadowoleni.
Ten czołowy gość to jednak jak zauważyłeś przygotowywał zawodników mma a nie kulturystów do mistrzostw świata. Jedna rzecz, że na każdego co innego działa a druga, że inne cele ludzie chcą osiągnąć. Też uważam, że mono jest bardzo dobre, ale nie każdy chce spuchnąć i podejść wodą.
Trochę to też śmieszy pisanie o czołowym gościu w sporcie, który tak naprawdę jest u nas amatorski. Myślę, że dobrze jest pogadać z dietetykiem kadry zapaśników a jeszcze lepiej z ich lekarzem. Tu jest wiedza i doświadczenie z niejednej kontroli antydopingowej.
Napisano Ponad rok temu
Nie sądzisz, że z supli to na masę odżywka białkowa by się przydała?
Napisano Ponad rok temu
@S.O.S.
Nie sądzisz, że z supli to na masę odżywka białkowa by się przydała?
zalezy jaka masz diete, ja uzupelniam 15g bialka z rana i 15g wieczorem nic wiecej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trochę to też śmieszy pisanie o czołowym gościu w sporcie, który tak naprawdę jest u nas amatorski.
Wiem, dlatego nie podawałem nazwiska. Ale też nie zaniżaj wartości polskiego MMA, jest tam paru fachowców, jest jakaś metodyka do tego sportu, jasno określone metody kształtowania poszczególnych aspektów potrzebnych zawodniowi MMA. Oczywiście nie chcę tu zaczynać dyskusji na ten temat, bo nie warto