clubbells, ktoś ćwiczy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zresztą mam teraz inne cele treningowe. Mam się utrzymać w aktualnej formie bez kontuzji. (może zmniejszyć wagę ;-) )
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu trochę się posiłowałem (tak ogólnie ) z kolesiem który też ćwiczy sw, i a i tur był, z wyglądu.
Delikatnie mówiąc, poskładałem go w chińskie 8 A aktualne max wyciskam tylko 32,5 kg na 1 rękę ...
Gość ćwiczy też na siłce (sztanga itp)
Maczugi to jednak trafiona inwestycja. Tylko nie można brać homeopatycznych obciążeń.
Napisano Ponad rok temu
Jednak to trafiona inwestycja. Tylko nie można brać homeopatycznych obciążeń.
Tzn? ;-)
Napisano Ponad rok temu
Panowie, jednak się opłaca
Jakiś czas temu trochę się posiłowałem (tak ogólnie ) z kolesiem który też ćwiczy sw, i a i tur był, z wyglądu.
Delikatnie mówiąc, poskładałem go w chińskie 8 A aktualne max wyciskam tylko 32,5 kg na 1 rękę ...
Gość ćwiczy też na siłce (sztanga itp)
Maczugi to jednak trafiona inwestycja. Tylko nie można brać homeopatycznych obciążeń.
Kris czy maczugi cos daja innego niz kettlebell? znaczy jak cwicze juz kettlemi to czu jest sens doruzcac maczugi - tak szczerze czy prawie to samo ma w kettlu? (nigdy nie mialem nawet tej maczugi w reku)
Napisano Ponad rok temu
jak juz nie raz mowilem, duzym problemem w ocenianiu sily w SW jest technika, umiejetnosci, etc. jesli ktos jest lepszy, to pokona kogos silniejszego od siebie. dopiero kiedy umiejetnosci sie na bardzo rownym poziomie sila zaczyna odgrywac wieksze znaczenie.
i przestancie w koncu cytowac wyciskanie jako przyklad sily! siad, zarzut, wyciskanie stojac moze.
Napisano Ponad rok temu
kriss, ale to mi wyglada na korelacje tylko
jak juz nie raz mowilem, duzym problemem w ocenianiu sily w SW jest technika, umiejetnosci, etc. jesli ktos jest lepszy, to pokona kogos silniejszego od siebie. dopiero kiedy umiejetnosci sie na bardzo rownym poziomie sila zaczyna odgrywac wieksze znaczenie.
i przestancie w koncu cytowac wyciskanie jako przyklad sily! siad, zarzut, wyciskanie stojac moze.
zalezy jaka jest przewaga sily
jesli duza to technika moze nie pomoc juz tak bardzo (mam na mysli grappling)
Napisano Ponad rok temu
Panowie, jednak się opłaca
Czy mamy przez to rozumieć, że ten niezwykły skok mocy przypisujesz treningowi z maczugą?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie ksztalt jest wskazowka
Napisano Ponad rok temu
wiesz wiem ze wyglada inaczej ale nie wiem co tak wyrabia innego niz kettle i jak sie to przydaja tdo sztuk walki wiec zanim wywale poand 100 na maczuge to wole sie spytac....
Napisano Ponad rok temu
Itosu
PS. nie podwazam skutecznosci hinduskich palek
Napisano Ponad rok temu
ja tak sie zastanawiam czy nie mozna poprzestac na jednym narzedziu do budowania sily
Chyba nie Ty jeden.
Napisano Ponad rok temu
ja tak sie zastanawiam czy nie mozna poprzestac na jednym narzedziu do budowania sily ja sobie nie wyobrazam ze znajduje czas na kettle, sztange, kolka gimnastyczne, clubbels i jeszcze nie wiadomo co i jeszcze traktuje te cwiczenia jako uzupelnienie treningu SW :roll:
Itosu
nie mam sztangi, nie ma kolek i nie potrzebuje/planuje miec...
mam tylko kettle i trx
Napisano Ponad rok temu
ja tak sie zastanawiam czy nie mozna poprzestac na jednym narzedziu do budowania sily ja sobie nie wyobrazam ze znajduje czas na kettle, sztange, kolka gimnastyczne, clubbels i jeszcze nie wiadomo co i jeszcze traktuje te cwiczenia jako uzupelnienie treningu SW :roll:
Itosu
można znaleźć na to czas jeśli jest się profesjonalnym sportowcem, i się z tego żyje. Jeśli jest się zwykłym człowiekiem, to trzeba mieć priorytety - po prostu skupić się na ćwiczeniu tym narzędziem które
a)najbardziej rozwija potrzebne cechy
b)jest dostępne i wygodne do użycia
c)chyba najważniejsze, sprawia najwięcej radochy z treningu.
Ja mam takie priorytety że będę się pewnie jeszcze bardzo długo koncentrował na treningu siłowym(ze sztangą głównie). Dla mnie SW teraz jest raczej dodatkiem żeby mieć jakąś sprawność i nie zapomnieć całej techniki. Jako że mam dostęp do kilku innych rzeczy to z nich korzystam jak mam czas i ochote ale osią mojego treningu jest podnoszenie ciężkich rzeczy. Oczywiście nadal dąże do jaknajwszechstronniejszego rozwoju przy okazji.
Dla kogoś innego niech to będzie, dajmy na to SW i gimnastyka - wtedy znajdzie miejsce albo kupi do chaty kółka i poręcze, i będzie się na tym skupiał. Co kto lubi.
Napisano Ponad rok temu
Sorki, dzielę że się informacją. W sumie to Was ...nie bardzo interesuje
Ale jestem mega zajarany!!!
Napisano Ponad rok temu
Itosu