novocaine 2.0 => 2.1 (11.12.24)
Napisano Ponad rok temu

a kondycji z ketlem jest sporo moze maltdown 300?
moze cos z tego cie zainspiruje:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ry~you, zeby nie bylo nieporozumienia; 15s lewa, 15 rest, 15 prawa, 15 rest, repeat. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
biegac w tygodniach kettli nie chce, bo biegam w pierwszych dwoch fazach (hills przy 5/3/1, sled przy power). chociaz ten kompleks z pilka lekarska dobry, moze zrobie swing/slam/goblet etc.
eh ogolnie to dramat jak pomysle, ze tym ciezarem rok temu robil ponad 10 powtorzen...

Napisano Ponad rok temu
a co do twoich rozpisek - masakra, nic nie kumam

znaczy poszczególne ćwiczenia (niektóre) - tak, ale kiedy, jaki cel, jak to łączysz to już troche hardkor

Napisano Ponad rok temu
budo_Matee napisał
a co do twoich rozpisek - masakra, nic nie kumam
![]()
znaczy poszczególne ćwiczenia (niektóre) - tak, ale kiedy, jaki cel, jak to łączysz to już troche hardkor
lol. serio? z bloga jak jest rozpisane tez nie?
Napisano Ponad rok temu

jaki cel generalnie?

Napisano Ponad rok temu

poniewaz chorobliwie skacze z programu na program to sobie ulozylem te 3, i bede je robil jako mezocyckle. najpier sila/masa z 5/3/1, potem power/kondycja, i na koniec odpoczynek od duzych ciezarow - kettle. caly makrocykl, 14 tygodni.
czyli najpierw przez 8 tygodni robie 5/3/1 (martwe, siady, wyciskania), potem przez 4 tygodnie cleany, BTNPP; potem 2 tygodnie kettle. nie robie tego wszystkiego na raz

czyli na logu sa teraz opisane treningi wg 5/3/1, pierwszego mezocyklu (ktore sklada sie z 4 mikrocykli

Napisano Ponad rok temu

a z jakich mikrocykli składa się twoj 5/3/1 ?
Napisano Ponad rok temu
budo_Matee napisał
no i już jaśniej
![]()
a z jakich mikrocykli składa się twoj 5/3/1 ?
nie wiem wlasciwie, czy dobrze uzylem tutaj tego slowa

tydzien 1 to 85%, tydzien 2 to 90% tydzien 3 - 95%, 4 - 50%.
"Macrocycle is a period of time (e.g. 11 months) defining the available preparation time up to a major competition.
This can be divided into developmental periods called Mesocycles. A mesocycle is usually 4-8 weeks in duration and has a specific objective e.g. general preparation, specific preparation, competition.
A Microcycle is a shorter training period of about 7-10 days and includes more detailed information on the intensity, frequency, duration and sequencing of the Training Sessions."
Napisano Ponad rok temu

spoko, nikt się nie czepia

Napisano Ponad rok temu
budo_Matee napisał
ja lubie jak sie czepiaja, bo wtedy musze myslec nad tym, co pisze/robiehahaha od razu z definicja
![]()
![]()
spoko, nikt się nie czepiatylko napisałeś, że 5/3/1 będzie trwać 8 tyg? mam rozumieć ze tydzień 1 to tak naprawdę 2 tygodnie itd?

nie. jeden cykl 5/3/1 trwa 4 tygodnie. robie dwa cykle.
inne "cykle" ;-) po pierwszym cyklu dodaje sie troche ciezaru z ktorego oblicza sie procenty.
Napisano Ponad rok temu
kurna a jak pisałem o całorocznym cyklu zawodnika SW to nieee, a tu od razu mam gotowca.
a idźże ty!
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu

budo_novocaine napisał
ale to "moj" cyckl, a nie "zawodnika SW"
jak sally to zobaczy to ci odbierze możliwość mówienia o treningu zawodnika SW

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
budo_ry~you napisał
do tego akurat idzie sie przyzwyczaic. kiedy pierwszy raz robilem na kolkach to na poreczach robilem ~15. na kolkach dalem rade 5. ale juz po kilku sesjach z kolkami dochodzilem do 10. miesnie sie ucza stabilizacji i potem juz nie jest tak ciezko.i jeszcze jedna rzecz dzisiaj robilem pierwszy raz - dipsy na trx, przeeejebane. Jak normalnie na poreczach wale sobie 4x15 powtorzen to tutaj ledwo mi sie udalo zrobic 4x6, a klaty podczac tego cwiczenia jeszcze nigdy tak mocno nie czulem, polecam ;]
a co do moich kettli, to tak sobie pomyslalem, ze to sa przeciez tylko 2 tygodnie; 8 treningow. zrobie chyba pon/czw long cycle, wt/pt vikinga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu