novocaine 2.0 => 2.1 (11.12.24)
Napisano Ponad rok temu
a kondycji z ketlem jest sporo moze maltdown 300?
moze cos z tego cie zainspiruje:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ry~you, zeby nie bylo nieporozumienia; 15s lewa, 15 rest, 15 prawa, 15 rest, repeat. [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
biegac w tygodniach kettli nie chce, bo biegam w pierwszych dwoch fazach (hills przy 5/3/1, sled przy power). chociaz ten kompleks z pilka lekarska dobry, moze zrobie swing/slam/goblet etc.
eh ogolnie to dramat jak pomysle, ze tym ciezarem rok temu robil ponad 10 powtorzen...
Napisano Ponad rok temu
a co do twoich rozpisek - masakra, nic nie kumam
znaczy poszczególne ćwiczenia (niektóre) - tak, ale kiedy, jaki cel, jak to łączysz to już troche hardkor
Napisano Ponad rok temu
a co do twoich rozpisek - masakra, nic nie kumam
znaczy poszczególne ćwiczenia (niektóre) - tak, ale kiedy, jaki cel, jak to łączysz to już troche hardkor
lol. serio? z bloga jak jest rozpisane tez nie?
Napisano Ponad rok temu
jaki cel generalnie?
Napisano Ponad rok temu
poniewaz chorobliwie skacze z programu na program to sobie ulozylem te 3, i bede je robil jako mezocyckle. najpier sila/masa z 5/3/1, potem power/kondycja, i na koniec odpoczynek od duzych ciezarow - kettle. caly makrocykl, 14 tygodni.
czyli najpierw przez 8 tygodni robie 5/3/1 (martwe, siady, wyciskania), potem przez 4 tygodnie cleany, BTNPP; potem 2 tygodnie kettle. nie robie tego wszystkiego na raz
czyli na logu sa teraz opisane treningi wg 5/3/1, pierwszego mezocyklu (ktore sklada sie z 4 mikrocykli )
Napisano Ponad rok temu
a z jakich mikrocykli składa się twoj 5/3/1 ?
Napisano Ponad rok temu
no i już jaśniej
a z jakich mikrocykli składa się twoj 5/3/1 ?
nie wiem wlasciwie, czy dobrze uzylem tutaj tego slowa
tydzien 1 to 85%, tydzien 2 to 90% tydzien 3 - 95%, 4 - 50%.
"Macrocycle is a period of time (e.g. 11 months) defining the available preparation time up to a major competition.
This can be divided into developmental periods called Mesocycles. A mesocycle is usually 4-8 weeks in duration and has a specific objective e.g. general preparation, specific preparation, competition.
A Microcycle is a shorter training period of about 7-10 days and includes more detailed information on the intensity, frequency, duration and sequencing of the Training Sessions."
Napisano Ponad rok temu
spoko, nikt się nie czepia tylko napisałeś, że 5/3/1 będzie trwać 8 tyg? mam rozumieć ze tydzień 1 to tak naprawdę 2 tygodnie itd?
Napisano Ponad rok temu
ja lubie jak sie czepiaja, bo wtedy musze myslec nad tym, co pisze/robiehahaha od razu z definicja
spoko, nikt się nie czepia tylko napisałeś, że 5/3/1 będzie trwać 8 tyg? mam rozumieć ze tydzień 1 to tak naprawdę 2 tygodnie itd?
nie. jeden cykl 5/3/1 trwa 4 tygodnie. robie dwa cykle.
inne "cykle" ;-) po pierwszym cyklu dodaje sie troche ciezaru z ktorego oblicza sie procenty.
Napisano Ponad rok temu
kurna a jak pisałem o całorocznym cyklu zawodnika SW to nieee, a tu od razu mam gotowca.
a idźże ty!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale to "moj" cyckl, a nie "zawodnika SW"
jak sally to zobaczy to ci odbierze możliwość mówienia o treningu zawodnika SW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
do tego akurat idzie sie przyzwyczaic. kiedy pierwszy raz robilem na kolkach to na poreczach robilem ~15. na kolkach dalem rade 5. ale juz po kilku sesjach z kolkami dochodzilem do 10. miesnie sie ucza stabilizacji i potem juz nie jest tak ciezko.i jeszcze jedna rzecz dzisiaj robilem pierwszy raz - dipsy na trx, przeeejebane. Jak normalnie na poreczach wale sobie 4x15 powtorzen to tutaj ledwo mi sie udalo zrobic 4x6, a klaty podczac tego cwiczenia jeszcze nigdy tak mocno nie czulem, polecam ;]
a co do moich kettli, to tak sobie pomyslalem, ze to sa przeciez tylko 2 tygodnie; 8 treningow. zrobie chyba pon/czw long cycle, wt/pt vikinga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu