novocaine 2.0 => 2.1 (11.12.24)
Napisano Ponad rok temu
.
.
.
.
update 2.1
stary temat: http://www.forum-kul...showtopic=93031
oh yeah, he's back :paker: :peace:
tia.. to co by tutaj.. moim najwiekszym problemem jest treningowe ADHD. co zaczne jakis plan, to juz mysle o nastepnym. i co dwa tygodnie zmieniam. o tyle dobrze, ze zawsze robie jakies martwe/siady/wyciskania... chcialbym cwiczyc wszystko na raz. a tak sie jednak nie da (d'oh). wymyslilem wiec, ze zaplanuje sobie macro-cykl, ktory bede powtarzal, z dwoma mesocyklami:
[UPDATED] 11.10.03
1) sila maksymalna: 5/3/1 (tydzien 1-8; 2 cykle)
2) sila dynamiczna: o'lifts (tydzien 9-12)
1)
nd: basen
pon: siad, dzien dobry, obwod: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], pistolet, martwy na jednej nodze. sprinty.
wt: drazek, wyciskanie lezac (5/3/1), kroc rows (5x10), wyciskanie lezac sztangielkami (3x10), face pull. obwod: 50m spacer farmera, 50m spacer ze sztanga nad glowa, 50m worek z piaskiem trzymanym "na niedzwiedzia". ile sie da przez 10min.
sr: basen
czw: martwy, ghr, obwod: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], pistolet, martwy na jednej nodze. sprinty.
pt: drazek, wyciskanie stojac (5/3/1), kroc rows (5x10), wyciskanie stojac sztangielkami (3x10), face pull. obwod jak we wtorek.
2)
pon/sr/pt: zarzut (10x1), [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] (10x2), siad przedni (10x3), drazek, dipsy; sprinty lub obwod.
nd/wt/czw: basen
----
zapraszam do konstruktywnej i nie tylko krytyki cos dodac moze jeszcze? :twisted:
w planach mam zaczac jak wylecze obecna kontuzje, co jeszcze z tydzien-dwa moza zajac :?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :paker: :peace:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no w pon np wznosy nog, we wtorek pallof press, w czwarte kolko, w piatek obroty na kablu. albo jakis plank albo "noszenie walizki" (marsz z ciezka sztangielka w jednej rece).Codziennie robisz ćwiczenia na brzuch? Ciekawy pomysł
nic bardzo obciazajacego. wole czesciej, a mniej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
brzuch to chyba jedyna partia, którą moim zdaniem mozna cwiczyc codziennie.
Zalezy z jakas intensywnoscia cwiczysz. Nie ma przeszkod zeby codziennie cwiczyc wszytskie miesnie ale musisz odpowiednio dostosowac trening. Sam lubie takie podejscie treningowe i nie widze przeszkod. A przykladem tego jest to co Novo napisal nad moim postem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm brzmi ciekawie. ale nie wiem, czy dam rady dzien przed/po dwuboju.Novo, na wtorki i czwartki możesz zapodać jakieś obwodziki albo superserie BW pod dynamikę, jakieś wskoki, zeskoki, squat jumps, tuck jumps, podciąganie z klaśnięciem, muscle-up, pompki z klaskaniem, depth plyo pompki - ogólnie okolice pliometryki, jakieś 30 min. A na dobicie jakieś skrócone ICT albo EIT.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wrzuć zdjecie aktualne a potem podsumuj temat zdjęciem na koniec. Kiedyś chciałem tak zrobić ale dupy do niczego nie chce mi sie ruszyć. Chyba sobie siłownie zrobie w domu
ale jak wrzuce zdjecia, to caly moj gym creed pojdzie sie jebac (serio).
ale dobry pomysl.. jak juz wylecze plecy to przed powrotem na silownie zrobie "przed".
chociaz dla mnie wazniejsze i tak sa wyniki (bo diety nie trzymam, wiec wyglad sie malo zmieni..), a wyniki mam ostatnio tak kiepskie, ze to tez wstyd sie przyznawac... ogolnie ostatio to pod gorke wszedzie. eh.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
teraz to nie wiem, od dwoch tygodni nie bylem na silcePokonaj wstyd i powiedz jakie masz teraz wyniki Novo
Napisano Ponad rok temu
teraz to nie wiem, od dwoch tygodni nie bylem na silcePokonaj wstyd i powiedz jakie masz teraz wyniki Novo
A jakies wyniki najswiezsze?
Napisano Ponad rok temu
masz link do loga, przejzyj sobie.A jakies wyniki najswiezsze?teraz to nie wiem, od dwoch tygodni nie bylem na silcePokonaj wstyd i powiedz jakie masz teraz wyniki Novo
moje PB ogolnie to 190 w martwym, 110 w (power?) clean i btnpp, 120 w przednim, (tego samego dnia co te dwie 110), tylnim 20x120 (jakos nie pamietam czy robilem kiedys maxa..) stojac 80, lezac 3x100.
ale to dawno i nieprawda
Napisano Ponad rok temu
1)
pon: bez zmian, wznosy nog, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
wt: drazek, wyciskanie lezac, kroc rows, skos, face pull, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
czw: bez zmian, kolko na brzuch, kelner
pt: sciaganie wyciagu*, wyciskanie stojac, body rows, dipsy, face pull, skrety tulowia na kablu, walizka
* po pierwsze w piatek pracuje w nocy, wiec na silce troche luzniej. po drugie, przy podciagnieciach mam kiepskie czucie "motyli", i potrzebuje cwiczenia, przy ktorym je poczuje, co powinno w przyszlosci pomoc na drazku.
2) wyrzucam rwanie, a jesli bede chodzil na mma to nie poterzbuje robic kondycji poza sprintami.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wnosy robie 10-15x3, paloff press robie 5-15x3 (zwiekszam ciezar co serie), kolko robie zazwyczaj 10 z kolan, kilka pojedynczych stojac, skrety tak samo jak paloff, kelnera robie z 20-25kg, z hmm 20m x2, walizke 30-40, ile moge metrow tez ze 2 razy.