Meibukan Goju Ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mam zamiaru kłamać więc jeżeli ktoś myślał, że coś będę kombinował to bardzo się myli.
(mam na myśli oficjalny regularny trening tego systemu)
Kris102, ja odpowiadam na Twoje pytania, odpowiedz mi jak się nazywasz i co trenujesz?
Death-wish, miałeś okazję trenować z sensei Mirosławem Kuciarskim, jeżeli będziesz miał jeszcze okazję to możesz się zapytać jaki poziom wyszkolenia prezentowałem jeszcze w Shotokanie:)
Dawaj Kris102? z jakiego miasta pochodzisz? Naprawdę chcę wiedzieć, bo mam pewne przeczucia.
Panowie(pisze do tych co maja problem z moim egzaminem), możecie osobiście napisać do mistrza Yagi, nawet zadzwonić, świetnie włada angielskim, więc nie powinniście mieć problemów z dialogiem. Zadajcie mu pytanie na temat mojego egzaminu, rozwiejecie swoje wątpliwości.
A i ponad 40 osób przyglądało się naszemu egzaminowi więc ich także możecie zapytać.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
A nic to... skasowałem komentarz.jaki poziom wyszkolenia prezentowałem jeszcze w Shotokanie:)
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam ludzi do siebie na staże, żeby mnie poznali, żeby ocenili mój poziom, jednak nie ma chętnych. Dlatego usiłuje wpłynąć na ludzi, aby dowiedzieli się czegoś o drugiej osobie zanim zacznie się ja oceniać. Ja usiłuje znaleźć argumenty namacalne, które można zweryfikować, potwierdzić.
Dlatego tak napisałem.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisałem złośliwie, ale się z tego wycofałem. Było minęło. To co piszesz tylko potwierdza tezę o bezsensie egzaminów. Zwłaszcza jeśli są niedobrze skonstruowane i niczego nie wartościują. Nie odnoszę teraz tego do Ciebie tylko mówię ogólnie. Musiałbym tu powtarzać się w tym co mówiłem o różnicach międzystylowych lub ich braku. Ale tak czy inaczej można podkreślić fenomen, który pozwala po dwóch latach poznawania stylu (bo chyba nie powiesz, że te które studiowałeś wcześniej są podobne do gojuryu) osiągnąć 3dan. Może tu jest sarkazm, ale staram się go unikać.piszesz to z sarkazmem czy nie.
Napisano Ponad rok temu
Fenomen, nie , solidny trening? tak!
Napisano Ponad rok temu
W to akurat wierzę, choć jestem przyzwyczajony już do tego, że u mnie 3 dany coś jednak znaczą. Funakoshi nadał tylko 5dan'a. A jeśli przyjąć, że 5-6 są już za zasługi to oznacza, że 3 jest już technicznie i merytorycznie dość wysoko.3 dan wcale nie oznacza poznania systemu
Napisano Ponad rok temu
Trzymaj się
Napisano Ponad rok temu
To prawda. Ocena jednakże, może zostać zweryfikowana (może się zmienić, choć nie musi), taka jest jej specyfika. Powinieneś o tym wiedzieć. Wiadomo, że są pewne reguły, na podstawie których można dedukować. Dlatego tak zrobiłem na swój własny użytek. To by było na tyle.risk jesteś kolejnym gościem, który mnie nie zna, nie widział, nie trenował ze mną, a już ocenił mnie i mój poziom techniczny.
Napisano Ponad rok temu
Twoja dedukcja, nie zmieni faktu, że mistrz Yagi zweryfikował moje umiejętności i postanowił, że dopuści mnie do egzaminu. Efektem czego jest zdobycie 3 dana. Nie interesuje mnie to, czy to przetrawisz czy też nie.
Praca, praca i jeszcze raz praca. Nic innego.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe jakie to przeczucia - coś nerwowo reagujesz na pytania.
Mieszkam na wsi - w Lednogórze a przedstawiłem się na tym forum w innym miejscu.
Napisano Ponad rok temu
lubię wiedzieć z kim piszę, dodam, że dołączyłeś do forumowiczów 31 maja. Nie wiedziałem, że się przedstawiłeś. W jakim temacie to uczyniłeś?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A więc tak, mam głęboko w poważaniu co ty o tym sądzisz i co ci to przypomina.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jakby nie było, dla mnie osobiście jest dziwne też to, że: ktoś zda sobie na 2 dan co prawda, ale przez większą część okresu "pomiędzy" gówno zrobi. Trzeciego roku sobie powoli zacznie przypominać, że mu się termin zbliża, więc zacznie coś tam rzeźbić. A potem pójdzie jak na umówioną wizytę do lekarza. I też zda. Więc na cholerę były te 3 lata, skoro mu rok niecały wystarczył? Nie bądźmy hipokrytami, Panowie. Trzymanie się zasad, to też polityka.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam do Emila szacunek że w MMA wystartował bez przygotowania, efekt startu nie jest ważny.
większość z nas tylko gadać potrafi
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam wszystkich niedowiarków
Napisano Ponad rok temu
dokładnie
Ja mam do Emila szacunek że w MMA wystartował bez przygotowania, efekt startu nie jest ważny.
większość z nas tylko gadać potrafi
Pytanie.... Laser.
Czy facet ktory rzuca sie pod pociag zasluguje na szacunek?
Bo wiekszosc tylko gadac potrafi...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podskakiwanie (pulsing).
- Ponad rok temu
-
a imię demona brzmi - Kara-te
- Ponad rok temu
-
"common body called the World Kyokushin Union."
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany tłumacz z Japońskiego na Polski mający pojecie..
- Ponad rok temu
-
Życzę wam
- Ponad rok temu
-
35 British Open IFK Kyokushin
- Ponad rok temu
-
PROPAGANDOWA ANKIETA OCENY RYUTE :)
- Ponad rok temu
-
Seminarium GOJU RYU Tarnowskie Góry 27.05.2011 - gekisaidai