No tak tylko, że z takim podejściem bardzo szybko sekcja zmieni się w koło wzajemnej adoracji i wyników sportowych to już raczej w niej nie będzie. Dlaczego tak myślę? Bo znam ludzi, którzy pracują w krajach Europy Zachodniej i tam właśnie podejście do treningów jest podobne. Dziś sensei nie będziemy trenowac kumite bo za dwa miesiące egzamin, dziś nie będziemy robić sparingów bo pojutrze weekend i ja chce wyjść w mini na spacer, a będę miała siniaki :wink: . Wiem, że w tej chwili to przerysowuję, ale żeby "zrobić wynik" to trzeba mieć plan i go realizować. Jak trener pozwoli decydować swoim klientom to bardzo szybko zmieni się to w rekreację - tylko i wyłącznie.Prowadzenie zajęć sztuk/sportów walki to usługa jaką świadczy instruktor swoim uczniom.
Meibukan Goju Ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z wynikami lub ich brakiem nie ma to nic wspólnego. Ale wszystko zależy jak zwykle od szczegółów i różnych stron tego samego medalu, bo tak naprawdę każde z nas tutaj mówi w tej chwili o czym innym.
Napisano Ponad rok temu
No tak tylko, że z takim podejściem bardzo szybko sekcja zmieni się w koło wzajemnej adoracji i wyników sportowych to już raczej w niej nie będzie. Dlaczego tak myślę? Bo znam ludzi, którzy pracują w krajach Europy Zachodniej i tam właśnie podejście do treningów jest podobne. Dziś sensei nie będziemy trenowac kumite bo za dwa miesiące egzamin, dziś nie będziemy robić sparingów bo pojutrze weekend i ja chce wyjść w mini na spacer, a będę miała siniaki :wink: . Wiem, że w tej chwili to przerysowuję, ale żeby "zrobić wynik" to trzeba mieć plan i go realizować. Jak trener pozwoli decydować swoim klientom to bardzo szybko zmieni się to w rekreację - tylko i wyłącznie.
Przy dwóch treningach w tygodniu jak oferuje wiele klubów karate to i tak jest rekreacja.
Napisano Ponad rok temu
To tak gwoli wyjaśnienia, bo delikatnie pewne osoby zabrnęły za daleko:)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przedstawiłem tam podstawowe informacje dotyczące przynależności do Meibukan i jak zapewne czytałeś nie pod moim przywództwem.
Teraz zapytaj się czy samiec Alfa jak go nazwałeś, nie wysyła takich listów do innych organizacji:) Myślę, że w takim wypadku to jemu powinieneś wypalić kulę w łeb, pierwszemu:)(chyba już nawet w roku 2008).
Nie lubię takiej formy zastraszania, nie robi ona na mnie wrażenia-uwierz mi bywałem w naprawdę ciężkich sytuacjach w życiu i ta jest bzdurą.
Nikogo nie nawołuję do zmiany organizacji, ja daję tylko alternatywę, gdyż nie wszyscy zdają sobie sprawę z możliwości jakie mogą tak naprawdę mieć. Czyżbyś Kikori obawiał się masowych odejść. Nie sądzę, żeby tak było, bo ludzie przywiązują się do pewnych osób sytuacji itp.
Szacunek powiadasz? Myślę, że osoby, które znają mnie dość dobrze, szanują moją osobę i to mi wystarczy.
Pozdrawiam Emil, a może Chief Instruktor, bo głównie to jest problemem dla IOGKF Polska.
Ludzie, nazwa jak każda inna, ale ktoś bardzo się tym przejął.
Ps. A wiecie dlaczego, bo w IOGKF Polska nie ma Chief Instruktora.
To jest ten problem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli już nie jesteście w ich strukturach?dobrze wspominam współpracę
Napisano Ponad rok temu
Tak to właśnie jest
Napisano Ponad rok temu
Każdy może sobie jeździć na jakie chce staże, a inni mają prawo o tym informować potencjalnych zainteresowanych.
Napisano Ponad rok temu
To brzmi raczej jak: Możesz jeździć do kogo chcesz, ale do nas nie przyjeżdżaj. 8) Co mówi punkt statutu, który został złamany?Ale to nie jest feudalna Japonia!!!
Napisano Ponad rok temu
Najśmieszniejsze jest uzasadnienie podjęcia takiej decyzji.
Napisano Ponad rok temu
W statucie brak jest punktów, których treść, świadczy o tym, że nie można przynależeć do innej organizacji. Więc można należeć.
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi o złamanie punktu w statucie.
W statucie brak jest punktów, których treść, świadczy o tym, że nie można przynależeć do innej organizacji. Więc można należeć.
Nigdzie w prawie karnym nie jest napisane ze niemozna drugiemu czlowiekowi dzgac widelcem w oko, czy to znaczy ze mozna?.
Napisano Ponad rok temu
No to pewnie "nie wprost" jest napisane w statucie, że w kwestiach nim nieuregulowanych decyduje Zarząd. I wyjdzie na to, że jeżeli jakiś członek nie spełnia standardów, które ustala Zarząd to można go wykluczyć. Bo przecież może być tak, że organizacja chce mieć w szeregach tylko takich członków, którzy są lojalni we wspólnej sprawie. I to jej wolno.nie wprost
Napisano Ponad rok temu
157 § 2 kodeksu karnego, art. 217 § 1 kodeksu karnego
Druga sprawa nie porównujmy tych dwóch sytuacji. Risk nie ma tam mowy o czymś nawet zbliżonym. Mam Ci wysłać tzw NOWE ZASADY FUNKCJONOWANIA IOGKF Polska,
dokument opracowano na podstawie:
1. IOGKF Affiliation Fees Revised 2007
2. CIMTG 2008 Okinawa - 2007 report,
3. CIMTG 2008 Okinawa-new Iogkf structure,
4. IOGKF ASSOCIATE MEMBERSHIP - 2008
5. IOGKF Black Belt Grading Rule - 2009August
???????????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Toteż 3 strony temu też się nie dziwiłem. :roll:I ja sie temu nie dziwie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podskakiwanie (pulsing).
- Ponad rok temu
-
a imię demona brzmi - Kara-te
- Ponad rok temu
-
"common body called the World Kyokushin Union."
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany tłumacz z Japońskiego na Polski mający pojecie..
- Ponad rok temu
-
Życzę wam
- Ponad rok temu
-
35 British Open IFK Kyokushin
- Ponad rok temu
-
PROPAGANDOWA ANKIETA OCENY RYUTE :)
- Ponad rok temu
-
Seminarium GOJU RYU Tarnowskie Góry 27.05.2011 - gekisaidai