Meibukan Goju Ryu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale ten extra ruch fajnie wygląda bo zgodnie z definicją w kulturystyce ma być ładnie a nie funkcjonalnie, a może gość ma taką dysfunkcję mięśni, że on tak musi ...
shihan J. nie potrafi nawet reki do boku sciagnac bo mu sie reka w lokciu juz nie zgina. ma za duzy biceps. przepompowal.
tacy goscie to jak bzykaja panienki to musza miec lustro, zeby sprawdzac czy dalej fajnie wygladaja.
czy on kiedys startowal w jakis zawodach?
nie przypominam sobie...
Napisano Ponad rok temu
sie mowi - a so seszzz??a so chcesz?
dwa razy goju meibukan z lodem i plasterkiem cytryny
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa chyba trochę zazdrościsz shihanowi J. ;-)Ale ten extra ruch fajnie wygląda bo zgodnie z definicją w kulturystyce ma być ładnie a nie funkcjonalnie, a może gość ma taką dysfunkcję mięśni, że on tak musi ...
shihan J. nie potrafi nawet reki do boku sciagnac bo mu sie reka w lokciu juz nie zgina. ma za duzy biceps. przepompowal.
tacy goscie to jak bzykaja panienki to musza miec lustro, zeby sprawdzac czy dalej fajnie wygladaja.
nie przypominam sobie...
Przyznaj się...:-D
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa chyba trochę zazdrościsz shihanowi J. ;-)Ale ten extra ruch fajnie wygląda bo zgodnie z definicją w kulturystyce ma być ładnie a nie funkcjonalnie, a może gość ma taką dysfunkcję mięśni, że on tak musi ...
nie przypominam sobie...
Przyznaj się...:-D
oczywiscie, ze tak... zazdroszcze mu lustra, bo nie mam.
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa świetnie, że jestem na szczycie listy.
Panie i Panowie, niech każdy z nas robi to co uważa za słuszne, ja nie wcinam się innym trenerom, instruktorom itp. i proszę o to samo.
Napisano Ponad rok temu
Wyborowy ale dla mnie karate to nie tylko sport, to cos więcej.
Od Kazumiego tez bym się nie uczył bo to co on mniej więcej umiem ;-) ale nie zgodzę się odnosnie Shihan Jesusa Talana. Mimo nowatorskiego sposobu na zachęcenie ludzi do kata według mnie jest od nich specjalistą, zna kata, bunkai i według mnie się mylisz w jego ocenie. Walczyłeś z nim kiedyś, widziałeś jak walczy? Facet ma świetna technikę i jest showmanem ale też znakomitym karateka. Jest też świetnym nauczycielem i sympatycznym facetem. :-)
Krytykować łatwo.
Talan jest dlugo w karate wiec program treningowy jakis tam ma - gibki w biodrach, nawet teraz, ale jest zupelnie bez dynamiki.
Byl Mistrzem Europy w kata, ale w KN nie startowal, nie na miedzynarodowym poziomie.
Moze ma talent pedagogiczny, ale te cwiczonka co zapodal w zeszlym roku w Warszawie, to do niczego byly, goscie stali na jednej nodze i krecili sie wedlug wlasnej osi, nie bardzo wiedzac jak i po co.
od chlopa z szostym danem oczekuje, ze bedzie dwa poziomy wiecej niz ja sam prezentuje, a tu wyszly jakies kujawiaki i wycinane cholubce. NICE!!!
Napisano Ponad rok temu
Zauważyliście że nie mówi nic o stylu? Tylko o "KARATE"
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Szczerze mówiąc to ciężko było coś bardziej sensownego zrobić w sytuacji, gdzie wśród ćwiczących jest spora różnica w umiejętnościach technicznych, znajomości kata etc. Trzeba znaleźć coś fajnego ale prostego, co dadzą radę zrobić wszyscy. Poza tym to w mojej ocenie nie było seminarium szkoleniowe sensu stricto. Podstawowym jego celem było zapoznanie "nowych ze starymi" czy promocja organizacji jako takiej w Polsce, czyli na nowym gruncie. Pod tym względem cel został osiągnięty. Wiem, że koledzy pracują i podnoszą swoje umiejętności, uczą się różnic w kata i uczą się nowego spojrzenia na kumite. O to właśnie chodziło.od chlopa z szostym danem oczekuje, ze bedzie dwa poziomy wiecej niz ja sam prezentuje, a tu wyszły jakies kujawiaki i wycinane cholubce. NICE!!!
Poza tym będę upierał, że takie ido geiko jest fajne. Robią to najlepsi zawodnicy kyokushin na świecie a z moimi ludźmi robię to na zajęciach czasem.
Nie przekonasz mnie, że to bezwartościowe ćwiczenie ale jeśli chcesz sobie pożartować to żartuj ze mnie a nie z Jesusa Talana. :-)
OSU!
Napisano Ponad rok temu
Mnie niestety nie będzie, bo w tym roku urlop mam w grudniu, ale moi koledzy będą i od nich będę się uczył "nowości". Nie będzie to to samo ale...nie mam innej możliwości. OSU!
Napisano Ponad rok temu
Najprościej to taki kihon ale w chodzeniu.A co to jest to ido gejko?
Dajcie dobry link
Różne pozycje + różne uderzenia, bloki, kopnięcia etc.. Różne sposoby chodzenia, sagari / do tyłu /, ura / z obrotem /. Wpadniesz do mnie to ci pokażę. ;-) Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Właściwie to normalne ćwiczeni na każdym treningu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszyscy wiedza, masz ochotę na wyborową...
Tedo
Zanim powstało karate juz było podzielone. Poza tym każda szkoła ma jakis program który bardziej lub mniej jest skuteczny, ale w wiekszości przypadków spójny a nie wypadkowa kilku sztuk walki...
Napisano Ponad rok temu
Koźlak
8O
Dobrze, że nie dodałeś "z lodem"
A jak jeszcze trochę poczytam ten temat, to sobie w końcu jakąś pannę znajdę ;-)
Napisano Ponad rok temu
Koźlak
8O
Dobrze, że nie dodałeś "z lodem"
A jak jeszcze trochę poczytam ten temat, to sobie w końcu jakąś pannę znajdę ;-)
w tej kwestii niewiele sie zmienilo. jesli Kozlak jest kobieta to wyborowa jest perfect match.
dodam ze nadak jestesmy w temacie karate... i trzeba siec.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
jesli Kozlak jest kobieta to wyborowa jest perfect match.
Koźlak może być wszystkim! Ale nie w tym rzecz. Jest jedna prosta zasada: jeśliś brunet, to zostaw blondynki i odwrotnie. Szkoda czasu :wink:
Mi się do tej pory spodobał jeden jedyny blondyn.
Zapewne wybryk natury ;-)
A co do kihonu. Laser, nadal wątpisz, że to serce karate? ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podskakiwanie (pulsing).
- Ponad rok temu
-
a imię demona brzmi - Kara-te
- Ponad rok temu
-
"common body called the World Kyokushin Union."
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany tłumacz z Japońskiego na Polski mający pojecie..
- Ponad rok temu
-
Życzę wam
- Ponad rok temu
-
35 British Open IFK Kyokushin
- Ponad rok temu
-
PROPAGANDOWA ANKIETA OCENY RYUTE :)
- Ponad rok temu
-
Seminarium GOJU RYU Tarnowskie Góry 27.05.2011 - gekisaidai