Siłownia tylko pod SW
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
planuje 4 tyg spartakusa
1 tyg luzniej
a pozniej na zakonczenie kazdego lub co drugiego treningu SW tabata
Napisano Ponad rok temu
Z resztą nieistotne, jak zwał tak zwał.
Napisano Ponad rok temu
4 cwiczenia, po 1 na 4 minuty. 4 cwiczenia=4 rundy= 16 min
kazda runda to podzial na 8 czesci (20 sec cwiczenia + 10 sec odpoczynku)
Napisano Ponad rok temu
Trening Couture ze sztanga.
Jakis czas to robilem,
Ale... Moze ktos wie, ile obwodow w czasie jednego treningu robil Couture i ile takich treningow powiedzmy w czasie jednego tygodnia.
K_P
Napisano Ponad rok temu
tutaj jest link z tym samym programem, tylko dodatkowo z rozpiska i tlumaczeniem cwiczen. Wedlug was na filmikach cwiczenia sa wykonane gryfem olimpijskim (20 kg) czy lzejszym?
Robilem sobie treningi 5 obwodow, z przerwa 1-2 min pomiedzy seriami, z uzyciem gryfu (20 kg) i kettla (17,5 kg). Kettlem trudniej.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Ciezko ocenic ten gryf z tej perspektywy, ma troche za "chude" koncowki jak na olimpijski.
Robilem ze sztanga gryf (20 kg) i dwa kolka po 5 kg i.... 6 serii nie bylo nie latwo. Ale wczoraj probowalem to samo przy pomocy kettla 25 kg i... bylo duzo ciezej niz ze sztanga....
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak skoncze couture, zabieram sie za spartakusa od nowa.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dawales gdzies linka do tego treningu mocy maxymalnej? Chetnie bym sobie go obejrzal.
@ chemik
a jaki masz priorytet? Jak szukasz takiej pelnej paczki jak spartakus, to lepszej nie widzialem. Pozostaje dokonac wlasnych modyfikacji cwiczen i zaczac od poczatku lub co jakis czas w grafiku uwzglednic spartakus 2.0 ()
U mnie tydzien odpoczynku, bo nie wiem jak tobie, ale mi spartakus dal sie we znaki. Ale po regeneracji:
podstawa - trening sw 2-3 razy
silownia - 1 trening na sile, wybrane cwiczenia z zestawu dynamicznych zarzut/podrzut/rwanie z mieszaniem zestawu ciagow/przysiadow/wyciskan
tabata - 1 trening w tyg (dawalem linki wczesniej) lub 5-6 setow treningu coutura kettlem
trening zastepczy:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
tak by sie plan ukladal na kolejne 4-6 tyg
Napisano Ponad rok temu
Niestety, ale to kolana i dol plecow dostaja bardzo ostry wpierdol. Z drugiej strony mozesz dokonac korekt w programie i zastapic pewne cwiczenia na nogi takimi, ktore mozesz wykonywac. Jednak wtedy trening traci na wartosci, bo trudno zastapic cwiczenia plyometryczne nog.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
@ chemik
a jaki masz priorytet? Jak szukasz takiej pelnej paczki jak spartakus, to lepszej nie widzialem. Pozostaje dokonac wlasnych modyfikacji cwiczen i zaczac od poczatku lub co jakis czas w grafiku uwzglednic spartakus 2.0 ()
Raczej konkretna paka by mnie interesowała. Cuś tam znalazłem w sieci, ale po Spartakusie to były popierdółki. Ta nowsza wersja (2.0) też nie jest jakaś rewelacyjna - no i ma jeden minus, nie jest to rozpiska wielotygodniowa (chyba, że coś się pojawi nowego). Trzeba będzie samemu coś wymyśleć, chociaż to np. wydaje się ciekawe:
Ja teraz dla relaksu robię to (plus małe dodatki):
[/youtube]
Napisano Ponad rok temu
Może teraz pójść w tronę kettli. Np wyszukiwać sobie zestawy treningowe, przez pierwszy tydzień cyklu robić dany program np 16 kg z większą ilością powtórzeń, a drugi tydzień 24 kg z mniejszą (lub innym rozmiarem, nie wiem ile ważysz). Kolejne 2 tyg to inny program. Do tego abs2 na koniec treningu i świat znowu nabierze kolorów :wink:
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu