Siłownia tylko pod SW
Napisano Ponad rok temu
Powiedzcie mi co jest w końcu najlepszym rozwiązaniem.
Full Body Workout, Kompleksy Sztangowe czy może taki plan treningowy.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
A może to połączyć np 2 dni FBW 2 dni Kompleks Sztangowy
Chcę przede wszystkim zwiększyć wytrzymałość mięśniową , siłę wydolność tlenową i schudnąć. Nad tymi dwoma ostatnimi pracuje biegając a jakbym miał wybierać siłę czy wytrzymałość wybrałbym wytrzymałość. Siła się zrobi później.
Kupiłem sobie karnet na siłkę i nie wiem jak mam na niej ćwiczyć. A chcę ćwiczyć 4-5 razy w ciągu tygodnia + 2 razy karate.
Tyle czasu się olewało treningi paliło papieroski i chlało browary hektolitrami ,że został 106kilowy FLAK z którego mam zamiar zrobić predatora.
Jak wy łączycie SW z siłownią.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tabata jest dobrze opisana na jednym konkurencyjnym forum którego nazwy podać tutaj nie mogę.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja od marca zamierzam jechac z 300 kettlebell challenge i z tego co widzialem efekty to polecam
kettle sie najlepiej andaja pod sztuki walki. nie oszukujmy sie normalna silownia nie nadaje sie pod sztuki walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kettle sie najlepiej andaja pod sztuki walki. nie oszukujmy sie normalna silownia nie nadaje sie pod sztuki walki.
Co to znaczy normalna siłownia. Treningów które można wykonywać na siłowni jest tyle różnych przeróżnych że naprawdę nie rozumiem co miałeś na myśli.
Napisano Ponad rok temu
edit: dla mnie kettle beda uzupelnieniem do jednego ciezkiego dnia na silce gdzie robie, przysiad, lawke martwy w zakresie 3-5 powt.
Napisano Ponad rok temu
jakby tak bylo to zaden zawodowy fighter by nie cwiczyl na silowni...
zawodowi fighterzy nie cwicza na silowni takiej jak wy cwiczycie czy tak jak wy cwiczycie.... hmmmmm nie wiem dlaczego uzylem wy ale nie mialem lepszego slowa do uzytku....
obejrzyj sobie wyposazenia silowni dla fighterow lub chocby roznice jak cwicza albo jakie dodatkowe cwiczenia robia czy utrudnienia wykonuja....
i mowie tu o zawodowych fighterach a nie polskich amatorach co nie maja gdzie pojsc ani kogo sie zapytac i machaja jak kulturysci
co do kettli to napisalem wyraznie: sztuki walki.... naprawde nie potrzebuje sie silowni pod trening karate czy taekwoondo, nie pisalem o zawodowych fighterach
kettle wyrabiaja miesnie ktore zostaja na dluzej niz te nadmuchane na silowni i daja potrzebne elementy laczace cialo w jedno przy wykonywaniu cwiczen
Napisano Ponad rok temu
A skąd Ty wiesz jak ćwiczą użytkownicy budo? Skąd wiesz jak ćwiczą polscy profesjonalni zawodnicy mma? I jak już krytykujesz nasze pomysły to odnieś się do konkretnego planu jaki ktoś zaproponował bo póki co to jest gadanie o niczym. Czy my mu każemy robić 15 różnych ćwiczeń na masywną klatkę piersiową?zawodowi fighterzy nie cwicza na silowni takiej jak wy cwiczycie czy tak jak wy cwiczycie....
Napisano Ponad rok temu
A skąd Ty wiesz jak ćwiczą użytkownicy budo? Skąd wiesz jak ćwiczą polscy profesjonalni zawodnicy mma? I jak już krytykujesz nasze pomysły to odnieś się do konkretnego planu jaki ktoś zaproponował bo póki co to jest gadanie o niczym. Czy my mu każemy robić 15 różnych ćwiczeń na masywną klatkę piersiową?zawodowi fighterzy nie cwicza na silowni takiej jak wy cwiczycie czy tak jak wy cwiczycie....
wejdz sobie jet na jakas stronek co pokazuje filmikz wypozaseznia np gyma Coutura czu ufc i zobaczysz ze takiej specjalistycznej silowni nawet jednej w polsce nie ma wiec logika pokazuje ze nasi nie cwicza jak na zachodzie i wypowiadal sie tez o tym Tomek Drwal parokrotnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja nie cwicze na silowni chyba ze raz w tygodniu w ramach treningu judo. Sam posiadam tylko troche sprzetu w wiekszosciwlasnej produkcji.
Ty amatorze z Polski... :?
:wink: :wink:
Edit.
A wlazłem na stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i miesięczny membership kosztuje 20$ 8O
Napisano Ponad rok temu
jak sie popatrzy jak cwiczy np gsp na silowni cala gadka tomasza o super extra duper specjalistycznych w kurwe gymach idzie sie kochac ,a metod treningowych jest milion, a nikt tutaj nie stwierdzal ze nalezy robic zestaw plazowy.
tomaszu jak bedziesz dyskutowal z innymi uzytkownikami a nie tym co myslisz ze oni powiedzieli to dyskusja bedzie duzo bardziej pouczajaca dla obu stron.
Napisano Ponad rok temu
jak sie popatrzy jak cwiczy np gsp na silowni cala gadka tomasza o super extra duper specjalistycznych w kurwe gymach idzie sie kochac ,a metod treningowych jest milion, a nikt tutaj nie stwierdzal ze nalezy robic zestaw plazowy.
tomaszu jak bedziesz dyskutowal z innymi uzytkownikami a nie tym co myslisz ze oni powiedzieli to dyskusja bedzie duzo bardziej pouczajaca dla obu stron.
BAfoly zobacz sobie janpierw caly trening GSP a nie jego wycinek a pozniej sie przemadrzaj
widziales kasete jego trenera? pokazuje tam szcegolowy na jakich maszynach i jakie cwiczenia kaze robic m.in gsp
dobrze ze wam krol merytorycznej wypowiedzi za probe podwazenia jego autorytetu jeszcze chinskiego full profesjonal liscie nie sprzedal
a to musisz mi na polski przetlumaczyc bo za chuja nie rozumiem ci napisales....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Do walki musisz być silny, szybki i z kondycją.
Wszystkie te cechy można (ale i nie trzeba) wypracować na siłowni, nie ważne czy przy użyciu sztangi czy kettli czy maszyn (chociaż one są gejowskie ;p )
Ja dziś idę na siłkę i nie przejmuję się tym czy to profesjonalne czy nie, zapierdalam.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
szkoda ze sie nie odniosles do ostatniego zdania. z korzyscia dla ciebie i dla nas by bylo.
zeby sie odniesc musialbym je najpierw zrozumiec bo mimo myslania przez 10 minut wciaz nie rozumiem co napisales...
jedyne co wiem to ze chciales mnie obrazic bo twoje posty niewazne w jakim temacie tylko do tego sie sprowadzaja... jeszcze nie widzialem zadnego merytorycznego posta napisanego przez ciebie....
teraz do tematu: GSP wielokrotnie mowil ze wykonuje te cwiczenia silkowe zeby ladnie wygladac, jego trener Chaimberg rowniez mowilze one nie sa potrzebne tylko GSP chce je robic. GSP tlumaczyl sie ze cwiczy to dla swoich kontraktow
widzialem filmy prywatnych treningow Andersona i rowniez nie jest to typowa silownia tylko wiele dziwnych cwiczen na wielu czesto dziwnych maszynach i przyrzadach. jasne robil ten nap sztanga ale zupelnie inaczej np lezac na pilce szwedzkiej (tej wielkiej dmuchanej)
z tego co mi wielokrotnie tlumaczono wazne jest kiedy co sie robi i w jakiej kolejnosci i jak a nie bo widzialem na urywku z youtuba GSP i czy Andersona ze sztanga tzn ze oni machaja jak kulturysci
mieszkajac w Pekinie udalo mi sie wlasnie poznac ludzie trenujacych z Andersonem, ludzie z Chute Boxe np Wanderlei czy innych Bas Rutten czy Royce lub Rickson (mam zdjecia z nimi wiec moge udowodnic od razyu pisze zanim bafoly zacznie swoje gadki). tutaj bjj ucza czarne pasy z brazylii a np thai boxu byli mistrzowie lumpini czy mistrz WBC.
nie mialbym szansy poznac tych ludzi wciaz mieszkajac w Polsce, do polski niz jezdza sie niestety caly swiat.....
Napisano Ponad rok temu
P.S. Żeby nie było żadnych wątpliwości, jeśli bym mógł każdy trening na siłowni zmienić na trening na macie to bym to natychmiast bez mrugnięcia powieką zrobił.